Høydramatisk båtløp i Abu Dhabi
Høydramatisk båtløp i Abu Dhabi

Høydramatisk båtløp i Abu Dhabi

Kuwaitteamet flippet og andrepiloten omkom. Nordmannen Christian Zaborowski i Spirit og UAE slo hull i skroget og kjørte inn med båten full av vann.

Publisert

Løpet i Abu Dhabi ble avblåst etter tre runder. Høy sjø og meget røffe forhold la forholdene til rette for erfarne Christian Zaborowski og Roger Shaptini. De ledet også løpet med 16 sekunder når rødflagget ble heist. Resultatene fra løpet blir derfor ikke klart før neste helg i Dubai. Hele stemningen var preget av dødsulykken og redningsmannskapene hadde mer enn nok å gjøre med både mannskap og båter som var involvert i ulykker. Også teameier og toerbåt i samme team som Zabrorowski representerer i klasse 3, Mohammed J. Al Marar, flippet, men der ble ingen ble skadet.

Ved inngangen til longlappen krasjet Zaborowski i en trepinne eller en bølge, det er foreløpig uklart. Dette gjorde at Shaptini og Zaborowski fikk et 30 centimeter stort hull i skroget.

-Vi måtte bare tiltye båten maks opp, gi full pinne og håpe det holdt. Likevel gjorde vi 101 miles mens båten sakte fylte seg med vann. Samtidig med denne hendelsen ble altså rødflagget brukt, og alle måtte kjøre til land så raskt som mulig. Det var de andre ulykkene som gjorde det uforsvarlig å fortsette, i følge Zaborowski. Innen vi kom til land satt vi i livet til vann, sier Christian Zaborowski på telefon fra Abu Dhabi.

Powered by Labrador CMS