Historisk seier i F1

Som eneste kvinne i en mannsdominert sport vant Sandefjordingen Marit Strømøy F1-finalen!

Publisert Sist oppdatert

– Marit Strømøy vant over Team Abu Dhabi som har et statsbudsjett i ryggen. Dette er det største båtsportdagen i mitt liv, sier Frode Sundsdal som fra Norge fulgte med på livesendingen, der Marit Strømøy etter hvert tok ledelsen. Hun kjørte inn med en soleklar ledelse til det som er en historisk seier innenfor motorsporten. 39 år gamle Marit Strømøy er eneste kvinne som er med F1.

Historisk

– Dette er en historisk seier, og det som gjør dette enda mer spesielt er at hun slår et arabisk team i Sharjah. Snakk om revansj! Forrige gang Strømøy ledet et Formel 1-løp som var i Portugal ble hun kjørt ut av Abu Dhabi-teamet. Da var det de som kræsjet henne ut. Nå tar hun et historisk seier i finalen, der alle vil vinne, sier Sundsdal.

Konkurrerer mot de store

F1, eller formel 1, er den største båtsportklassen i verden, der man har profesjonelle team, som for eksempel Team Abu Dabi, China Team, Team Sweden.

– Det er det ypperste og det ytterste innen båtsport. Stiller man det internasjonale forbundet spørsmål om hva som er den største sporten vil vi få høre Formel 1 og Class 1 på en andre plass. Og i dag slo Marit Størømy de store, sier Sundsdal.

Med dagens seier i finalerunden havner Marit Strømøy på en fjerdeplass totalt i årets F1.

Powered by Labrador CMS