Ingen tvil om hvem som er raskest i starten. Jotun båten slo alle, men fikk for mye yttersving til å klare feltet mot første bøye.
Jotun over mål til tredjeplass på dagens VM runde.
Ingen tvil om hvem som skulle vinne dagen.
Han kom til sine egne i et regntungt Dubai.
En stille stund før premieutdelingen. Herr Gjelsten overlater ingenting til tilfeldighetene.
Jotun blir mottatt av teammekaniker Thomas.
TV 2 skulle seklvfølgelig ha sitt.
Lille Ingrid møtte pappa og var den første som fikk gratulert ordentlig.
Årets verdensmester blir gratulert av Bård Eker som tok mesterskapet i fjor for samme team.
En god norsk dag på jobben
Spirit of Norway ble verdensmester!

Spirit of Norway ble verdensmester!

For en norsk dag i Dubai. Bjørn Rune Gjelsten og Steve Curtis i Spirit of Norway vant alt. Jotun sikret at de norske flaggene rulet prispallen.

Publisert Sist oppdatert

De feiet all tvil til side og kjørte inn som verdensmestere i båtsportens formel 1 klasse. En god start og en båt som fungerte perfekt var alt som skulle til. I kveld blir det snakket norsk på mange restauranter rundt i Dubai.

-Vi reiste oss enormt mentalt fra forrige gang. Alt stemte, det hadde vi en følelse av allerede i morges på treningen. Det er ubeskrivelig godt både for oss og teamet vårt, sier en femdobbelt verdensmester i Offshore Class-one, Bjørn Rune Gjelsten. For teamet var dette den sjette seieren på rad.

De norske flaggene sørget for at det spraket i et regntungt og blygrått Dubai. Ute på vannet var Bjørn Rune Gjelsten og Steve Curtis i ferd med å gjøre jobben sin nok en gang. Inne på land satt slekt og venner og håpet. 21 runder senere var det ingen tvil. Spirit of Norway. Hadde vunnet alt. Dagens VM-runde, Midtøsten mesterskapet, og det viktigste av alt. De ble verdensmestere 2 poeng foran hjemmefavoritten Victory 77.

Jotun sørget for at dagen ble norsk på alle måter. En fantastisk start viste hva som bor i denne båten når den går som den skal. Det var mange båtlengder bak til andre og tredjeplassen på første legget, men de hadde for langt inn til å ta første svingen som nummer en.

Med sin tredjeplass i dagens VM-runde sikret de at det ble mye rødt, hvit og blått på podiet. Det trengte de som var til stede, for Dubai hadde aldri hatt værre vær under noen VM-runde tidligere. Og som Jotun pilot Christian Zaborowski og throttleman Jørn Tandberg sa like etter innkomsten, -vi bare kjørte, men så ikke en dritt.