"Ferskfisken.no" på vei til mål.
"Welmax" ble best av de norske under Pole Position. Foto: Linn K. Hansen.
"Spirit of Qatar" 95 fulgte hakk i hel etter "Victory" og kom på 2. plass. Foto: Ørjan K. Hansen.

Trippel arabisk i Pole Position

«Victory 3» sikret seieren i Pole Position-løpet og dermed også beste startposisjon til kveldens VM-runde I Class 1-offshore i Arendal. Bak Dubai-båten fulgte de to «Spirit of Qatar»-båtene.

Publisert Sist oppdatert

VANT: "Victory". Foto: Ørjan Krogh Hansen.

Dagens Pole Position ble vunnet av Dubais «Victory», med Arif Saif Al Zafeen og Nadir bin Hendi.  95 «Spirit of Qatar» med Ali al Nama og Matteo Nicolini og 96 «Spirit og Qatar» med Steve Curtis og Sjeik Hassan bin Jabor Al-Thani fulgte på plassene bak.

Det skilte kun 1,8 sekunder mellom de tre første båtene, der Dubai-båten hadde sin raskeste runde på 3.53,21.

På de neste plassene fulgte 74 «kim.com» fra Østerrike, 5. «Team Abu Dhabi» fra De arabiske emirater, 90 «Welmax» fra Norge, 10, Fendi Racing fra Italia, 69, «Ferskfisken» og 91 «Relekta» fra Norge.

I Pole Position kjører alle båtene så mange runder de ønsker i løpet av 45 minutter, hvorav det er den raskeste som er tellende. Løpet teller både som eget løp VM-sammendraget, samtidig som plasseringene her er avgjørende for startrekkefølgen i VM-runden senere i dag.