Til tider VELDIG nærgående helikoptre..!
Som vanlig er helikopterne på plass når det er offshore-race.
Jørn Tandberg og Andreas Ove Ugland fikk motortrøbbel halvveis og returnerte til Tvedestrand.
Dag Rasmussen i full fres mot Danmark.

Rasmussen leder Skagerrak Across

Dag Rasmussen leder offshoreløpet Skagerrak Across etter å ha kjørt Tvedestrand-Hirtshals på 1 time og 27 minutter. Flere har brutt.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Dag Rasmussen (først) tok ledelsen allerede ut fra Møkkalasset fyr da starten gikk klokka 0730 i dag.

Tvedestrand;

Dag Rasmussen var førstemann i mål i Hirtshals med sin Goldfish 36 P1 Supersport., tre minutter foran av Bjørn Rudstrøm, som kjører Skater 28.  Båtene startet kl 0730 i Tvedestrand. Dette er første gang på 40 år at det arrangeres Skagerrak Across fra Tvedestrand til Hisrtshals.

Neppe rekord

Det skal godt gjøres at den mosegrodde 30 år gamle rekorden til Petter Marcussen og Audun Tegdan står for fall. For å slå denne må Rasmussen eller ett av de andre ti teamene gjennomføre Tvedestrand- Hirtshals tur-retur på 2 timer og 48  minutter.

Alle båtene er utstyrt med Yellowbrick trackingsystem, og kan  dermed følges hele veien via nett og på storskjerm på land i teltet i Bakkeskåt i Tvedestrands indre havn.

Flere brutt

Det meldes om røffe forhold med bølger og vind opp mot 8-9 sekundmeter, og flere av båtene har fått problemer og måttet snu. Asbjørn Olimstad har slått hull i skroget og er på vei tilbake til Norge i rundt 25 knops fart, mens Jørn Tandberg og Andreas Ove Uglands Nor Tech-katamaran fikk problemer med motoren etter halvkjørt løp, og returnerte til sørlandsbyen.

– Motoren stoppet etter ca 35 n mil. Vi fikk den i gang igjen, men det fortsatte å stoppe flere ganger. Vi jobber med å finne feilen, som muligens kan være en feil på en av sensorene, sa Ugland til Båtliv etter at båten var kommet tilbake til Tvedestrand.

Starten tilbake fra Hirtshals går kl 1030.

Les mer her

FØR START: Båtene klare i havnen klokken 0700 i dag tidlig.