Jan Zaborowski og Zabo Racing Team hadde sett frem til å få "Relekta" på vannet, etter å ha ordnet motor-problemene som ødela i går.
Pål Virik Nilsen foran "Parsonage Racing" på land.

Avslutningfesten avlyst

VM-runden søndag ettermiddag var den siste i en årelang rekke med Offshore-løp i Arendal. Men den ventede folkefesten og den siste hyllesten til Grand Prix-racene i sørlandsbyen kom aldri i gang.

Publisert Sist oppdatert

VÅTT FARVEL: Plaskende regn, vind og bølger ødela avslutningsfesten for arndalittene, Class 1-kjørerne og publikum. Fotos: Linn og Ørjan K. Hansen.

Arendal;

Øsende regn, dårlig sikt og høye bølger gjorde at den siste VM-runden i Arendal ble utsatt fra klokken 14.30 til 17.00, i håp om at forholdene skulle bedre seg Våret var ventet å lette utover ettermiddage, men da klokken rundet 16.00 og det ikke var antyding til bedre forhold, ble det bestemt at den siste VM-runden i Arendal skulle kanselleres,

–Utrolig synd

– Vi har sendt ut en båt for å sjekke forholdene ved løypas ytterste punkt, og har kommet til at kombinasjonen av vind, dårlig sikt og høye bølger ikke gjør det forsvarlig å gjennomføre racet, informerte Race-sjef Gordon Sunderland på et pressemøte klokken 1600 i Arendal.

– Dette er utrolig synd, både for Arendal, for arrangører og deltakere, uttalte Sunderland.

Flere av bøyene som markerer løypetreasene har flyttet på seg i løpet av de siste timene som følge av bølger og vind, og sikkerhetspersonalet mener det ville blitt vanskelig å komme til unsetning ved en eventuell ulykke under de rådende forholdene.

Ingen båter på vannet

Zabo Racing, som slet med motorproblemer under gårsdagens race, hadde nå funnet og ordnet feilen. At verken "Relekta" eller de andre båtene kom på vannet i dag var derfor en stor nedtur for thorttlemann Christian Zaborowski.

– Nå var alt klart og vi kunne sikkert kjørt veldig bra. Så dette var skikkelig trist. Det synes vi alle, sier Zaborowski.

Mister ikke flere poeng

Selv om VM-avslutningen langt fra ble den festen man hadde håpet, var det ikke så ille at det ikke var godt for noe.

"Parsonage Racing" og Pål Virik Nilsens team innså i går at de ikke ville få i stand motoren til dagens race. Problemene med kjølingen til eksosen kunne i verste fall kunne ført til brann.

Dermed var det bare å pakke sammen for Sandefjord-mannens team, som dermed ville stå uten noen poeng etter helgen i Arendal. At dagens løp er avlyst gjør imidlertid at de ikke taper ytterligere poeng i VM-sammendraget før neste runde i Stresa i Italia i september.