Olimstad hadde med et mannskap på 8 om bord, deriblant flere gjester. Bildet er fra før starten.
Olimstad hadde med et mannskap på 8 om bord, deriblant flere gjester. Bildet er fra før starten.
Skaden ser mer dramatisk ut den enn føltes, sier Olimstad.
Skaden ser mer dramatisk ut den enn føltes, sier Olimstad.

– Merket at det slingret litt

Litt over halvveis til Hirtshals brettet flere kvadratmeter med glassfiber seg opp langs skroget på den 47 fot lange Fountainen til Asbjørn Olimstad.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Et stor parti av glassfiberen er revet av og et enda større parti er delaminert.

Tvedestrand;

– Vi lå langt foran, og hadde akkurat redusert farten til noen og 50 knop, da vi merket at båten slingret litt. Så så vi en stor flenge opp langs skroget, forteller Asbjørn Olimstad mens han iakktar skadene på båten etter å ha kommet tilbake til Tvedestrand.

Ifølge Olimstad forgikk hendelsen uten noen form for dramatikk, og båten ble ført tilbake til Norge med 30 knops fart. For å sikre eventuell lekkasjer ble båten lagt over på motsatt side av den skadede siden ved bruke av flapsen.

Rekordsulten turbåt

Olimstads båt er en 14 år gammel Fountain 47, som ikke brukes som turbåt til vanlig. Toppfarten underveis var på over 70 knop, og minimumsfarten på over 50. For å slå rekorden må man holde over 50 knop i snitt.

– Vi hadde lyst til å slå den 30 år gamle rekorden på 2 timer og 48 minutter , og forholdene var optimale for oss i dag i forhold til katamaranene, fastslår Olimstad.

Han beskriver forholdene som tøffe, med til dels mye sjø.

– De som er på veit hjem fra Hirtshals nå har det tøft, mener han. Distansen er på ca 70 n mil én vei. I skirvende stund har 5 av 10 båter brutt. Fire er på vei til eller allerede i Tvedestrand, mesn en gikk til Danmark.

Ikke alvorlig skade

Olimstad viser hvor langt akterover glassfiberen har delaminert, og peker på et området som er dobbelt så stort som selve flengen. Men selve reparsjonsjobben beskriver han som enkel.

– Det er ikke noe galt med det tekniske, det er kun glassfiberen som er revet av, og det skyldes slett arbeid fra før, mener båtkjørerern.

Reparasjonen får uansett vente til vinteren.

– Men jeg gidder ikke stå i flere uker å jobbe inne nå. Nå skal jeg slappe av, sier Olimstad.