Arendal sikret fem nye år med offshore-1

Offshorearrangørene i Arendal skriver fredag kveld  kontrakt med International Offshore Team Assosiation IOTA om å få arrangere Norwegian Grand Prix i de fem neste årene.

Publisert

En delegasjon fra arrangørene befinner seg nå i Dubai, og kontrakten sikrer at Norge og Arendal får arrangere VM-runde for klasse-1 båter de neste fem årene. Med seg har de også Jan Hillestad som har erfaring fra båtrace og tidligere arrangør for løpene i Oslo. Han ser også på mulighetene for å finne andre skandinaviske arrangører til VM-runder  i Offshore klasse 1.

Mange av arrangørene sliter med økonomien, og det er fortsatt mange som ikke har gjort opp for seg eller gått konkurs etter å ha stått som vertskap for et slik gigantisk arrangement. Arendal har så langt imponert rettighetshaverne, og er derfor sterkt ønsket som samarbeidspartner. Arendal ansetter nå en person på deltid for å planlegge dette gjennom hele året. Han vil få en frivillig stab rundt seg som vil ha planleggingsmøter en gang i uken. Når arrangementet nærmer seg toppes dette arbeidet med 500 frivillige som vil sørge for at Arendal kan gjennomføre en hel uke med vannfestival. På slutten av uka arrangeres da Offshore løpene.

-Vår utfordring blir nå å sikre kontinuiteten. Lage kontrakter med underleverandører, og skaffe gode sponsorer som ønsker å tenke mer langsiktig, sier leder for arrangementskomiteen Terje Tellefsen. Struktur, god logistikk og ordentlig planlegging ser ut til å ha overbevist IOTA om at Arendal bør få fortsette. Tellefsen er her i Dubai sammen med den nye daglige lederen, Per Carsten Michelsen, i Dubai for å sluttføre kontraktsarbeidet. 

Powered by Labrador CMS