Pål Virik Nilsen
Pål Virik Nilsen

Nordmann skal trene saudi arabisk prins

Sandefjordmannen Pål Virik Nilsen har fått det ærefulle oppdraget og bli den Saudi Arabiske Prinsens personlige trener i båtsportens største klasse. Debuten skal etter planen skje i Norwegian Grand Prix i Arendal.

Publisert

Båtliv har i dag vært i kontakt med team-manageren til det nye Saudi-Arabiske offshore-1 teamet som skal få sin debut i Arendal i sommer. Ali Gharamah M AL Shehri bekrefter at de nå skal satse for fullt, og at de i den forbindelse samarbeider med nordmennene Pål Virik Nilsen og Frode Sundsdal for å få dette teamet opp å stå.

-Jeg håper du forstår at vi begrenser informasjonen som gis ut på grunn av at teamet tross alt består av Hans Kongelige Høyet Prins Turki Bin Nasser Bin Abdull Aziz Al-Saoud. Men kan bekrefte at vi har en avtale med Frode Sundsdal og Pål Virik Nilsen om at de begge kan være potensielle førere sammen med prinsen, sier Al Shehri.

Ut fra det Båtliv erfarer skal Virik Nilsen også fungere som trener for Sundsdal og prinsen frem til løpene i Arendal. Virik Nilsen er plukket ut til jobben fordi han har flere sesongers erfaring fra Offshore-1 blant annet som rekrutt i Bjørn Rune Gjelstens team Spirit of Norway. I de to siste sesongene har han kjørt for Australske Maritimo. Dette blir debut for både Sundsdal og prinsen i Offshore-1, og sikkerheten blir selvfølgelig løpende vurdert.

-Vi har gitt Pål Virik Nilsen ansvaret med å trene vårt team frem til løpene i Arendal. Har vi ikke garantier for at han mener Prinsen og Sundsdal er gode nok, må han selv sammen med en annen kompetent båtfører ta over båten i Arendal. Vi synes det er viktig at Prinsen får kjøre, og har ingen problemer med at Virik Nilsen tar over Sundsdals rolle sammen med Hans Kongelige Høyhet hvis det er det sikreste, sier Ali Gharamah M AL Shehri.

Pål Virik Nilsen, sier han skal delta på en presskonferanse 23. April i Saudi Arabia hvor teamet presenteres. Han er informert om rollen sin, men vil foreløpig ikke si noe mer om saken før han har vært i nærmere samtaler med saudierne og ting blir presentert på pressekonferansen.

-Ting forandrer seg hele tiden, og jeg skal fortsette mitt samarbeide med australske Maritimo. Allerede første uken etter påske reiser jeg over til Australia for å kjøre et løp der.

Powered by Labrador CMS