"Arvid av Valdres"

Hver gang Morten Person ankommer ny havn i sin egenbygde båt spilles Valdresmarsjen for full musikk fra innebygget kassettspiller. Båtlivet skal være en fest!

Publisert Sist oppdatert

Morten Person møter meg i Frognerkilen. Her ligger hans stolte skute "Arvid av Valdres" fortøyd. - På mange måter er ringen sluttet, sier Person. Min grandonkel Torstein Pedersen var oppsynsmann i Frognerkilen og fergemann, og hadde oppdraget med å frakte passasjerer som kom med toget til Skarpsno stasjon, med båt over Frognerkilen , til Oscarsborg og Rodeløkka Cafe. Min grandtante Liva sørget for pølser og cola. Min fetter Geir Pedersen var en berømt racerbåtsjåfør. Spenningsmomentet var om han var i humør til å ta oss med en tur på sjøen i racerbåten sin. 

Besøkene til Skarpsno fant sted på 70-tallet, men etter hvert kjøpte Geir og kona Betten Kavringen ved Nesodden der det med årene ble anlagt brygger, båtslipp og båtbyggeri. Kavringen ble et populært sted for meg og mine venner der vi lærte båtbygging, mekking av motorer og mye annet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER