Båtliv i alle kanaler

I Båtliv ser vi det som vår oppgave å åpne folks øyne for båtlivets mange gleder. Vi vil gi inspirasjon og informasjon til et godt båtliv.

Publisert Sist oppdatert

Båtlivet er mangfold. Det er vakre soloppganger, badeliv i skjærgården, krabbelystring i mørket, stemningsfulle aftener på svaberget, ekspedisjoner til nye havner, sosiale lag med andre båtfolk.

Men ikke alle vet hvor variert båtlivet er. I Båtliv ser vi det som vår oppgave å åpne folks øyne for båtlivets mange gleder. Vi vil inspirere folk til å velge båtlivet! Derfor intervjuer vi båtfolk, skriver om havner og farvann og opplevelser langs kysten.

Båtlivet byr også på utfordringer. Vekslende vær og grunner og skjær stiller krav til skipperen. Båten skal vaskes og vedlikeholdes med vårpuss og høstopplag, motoren skal oljes og vinterkonserveres. En båteier må være en slags tusenkunstner med kunnskaper om motor og mekanikk, innsikt i navigasjon og sjømannskap og samtidig være en god leder for mannskapet om bord.

Ikke alle har kunnskapen som skal til for å ta vare på båt og mannskap. I Båtliv ser vi det som vår oppgave å formidle kunnskapen som kan gi leserne et godt båtliv. Vi gir nyttige råd og tips om manøvrering og sjømannskap, og publiserer lærerike gjør-det-selv-artikler.

Det er også mange som drømmer om båt, eller er på jakt etter utstyr, men vet ikke helt hva de skal se etter. På utstillinger kan man blendes av flott design, men kanskje ikke få så godt inntrykk av sjøegenskapene til båten. Derfor skriver vi om båter og utstyr. Vi tester og prøvekjører for å gi leserne et bedre grunnlag for å gjøre gode valg.

I over 20 år har fagredaksjonen i Båtliv jobbet med å inspirere og informere båtfolk. Hver dag. De siste årene har Internett gjort jobben både morsommere og mer krevende. Nå publiserer vi nyheter fortløpende. Vi både skriver, fotograferer og filmer båtlivet.

Nå har Båtliv lansert helt nye nettsider. Her kan leserne høste fruktene av mer enn ti års jobbing med testing av båter, intervjuer av seilere, artikler om vedlikehold og praktiske saker og reportasjer om havner og farvann. Er du på jakt etter båt og vil lese tester? Søk i vårt omfattende testarkiv med mange hundre båttester.

Her finner du et unikt innhold om båtlivet tilpasset små og store skjermer. Nyheter og debatt kan du følge med på gratis, men dybdestoffet må du betale for om du ikke allerede er abonnent. Alle våre faste abonnenter får nå fri tilgang til alle artiklene i alle utgavene fra 2006 digitalt.

Vi ønsker våre faste lesere velkommen til en ny reise med Båtliv inn i en stadig mer digital verden i 2016. Vi håper du koser deg med bladet i godstolen, og at du vil fortsette med det i lang tid. Samtidig kan du nå søke opp artikler om båtpuss med mobilen når du er på slippen, eller lese havnereportasjer på lesebrettet underveis på sommerens tur.

Med nye batliv.no gjør vi det enda enklere for deg å holde deg oppdatert om båtlivet.

Velkommen om bord!