KREATIVT: Når fendere i alle størrelser og fasonger forvandles til påskeegg, blir det stemning i havna. Familiens Beichmanns Fairline Turbo vekker absolutt oppsikt.

Her er årets påskebåt

Påsketur langs kysten har vært en lang og god tradisjon for familien Beichmann fra Skien. Og like sikkert som båten er sjøklar til høytiden, er den også påskepyntet etter alle kunstens regler.

-Litt moro må vi jo ha det, sier Tormod til Båtmagasinet.

GOD TUR: Ski hører absolutt med til påskeutstyret, både til fjells og til vanns.

-Er blitt en tradisjon dette, smiler han. Familiens båter har vært pyntet hver eneste påske gjennom de ti siste årene.

- Er jo bare hyggelig da. Folk stopper opp og trekker på smilebandet. Noen tar bilder og andre gir en hyggelig kommentarer. Det er sånn vi vil ha det, skape god stemning når vi er på tur, sier han - og viser frem de opprinnelige hvite fenderne som i et stort antall er forvandlet til de flotteste påskeegg i alle størrelser og fasonger. Og på hekken henger de gamle fjellskiene som i anledning høytiden er forvandlet til knallgule vannski.

Apropos ski, sier vi. Flere av gamle gode fjellvettreglene passer også for båtfolket. Som for eksempel: «Legg ikke ut på langtur uten trening". «Bruk kart og kompass». «Vend i tide, det er ingen skam å snu» - og ikke minst «Meld fra hvor du går».

-Og hvor går ferden videre for dere, Tormod?

-Nå går vi snart fra Risør til Kragerø, smiler den påskeglade båteieren fra Skien.

Og vi applauderer båtfolk som evner å skape god stemning.

God påske fra Båtmagasinets redaksjon.