IRRITERER: Fart plager mange på sjøen.
IRRITERER: Fart plager mange på sjøen.

Båtfolket mer tilfreds - men én ting irriterer fortsatt

Mindre irritasjon, men fremdeles mange som plages av ekstremkjøring

Publisert

Ikke mindre enn 4000 personer er intervjuet, og med det har Gjensidige fått en oversikt over hva som irriterer båtfolket mest. Forsikringsselskapet oppgir i en pressemelding at 4 av 10 båteierne har opplevd at andre båtførere er til sjenanse og bryter fartsgrensene til sjøs.

ARNE VOLL: Kommunikasjonssjef i Gjensidige.
ARNE VOLL: Kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige viser at 27 prosent av de som eier eller disponerer båt opplever dette av og til. Videre sier 14 prosent at de opplever dette ofte. Totalt er det 41 prosent som oppgir at de har opplevd sjenanse på sjøen, noe som er nedgang på fem prosent siden i fjor.

- Ikke alle finner den roen de skulle ønske. Høy fart, støy og kjører for nærme - er flere momenter som irriterer store deler av båtfolket, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige i pressemeldingen

Gjensidige er opptatt av at de som ferdes på sjøen tar sikkerhet på alvor og forholder seg til hverandre på en god måte. Det betyr at de som kjører raske båter tar ekstra hensyn til de mykere trafikantene på sjøen.

– Vi ønsker at fleste mulig skal skaffe seg kompetanse før de setter seg i en båt. Vi ser helt klare tendenser til at motorstørrelse og fart har økt betydelig de siste årene, fortsetter Voll.

Han påpeker videre at etter at det ble lov å bruke vannscooter har dette med økt støy også blitt et mulig problem for flere. I tillegg holder mange mindre hurtiggående båter seg nær land, og Voll tror en del båtførere ikke er klar over at de kan være en plage for andre.

– Senk farten og ta hensyn til omgivelsene. Da blir det sikrere og ikke minst, mye hyggeligere for alle som oppholder seg på sjøen, sier Voll.