NAVIGASJON: Grunnleggende plotterbruk

OPPFRISKNING: Det lønner seg å repetere de viktigste plotterfunksjonene i begynnelsen av sesongen.

Funksjonene du bør øve på

Alle kartplottere har noen grunnfunksjoner som vi bruker hele tiden. Men kunnskapen kan ha blitt litt rusten gjennom vinteren, og derfor er det smart å repetere disse basisfunksjonene før den første turen på våren.

Publisert Sist oppdatert

En korrekt innstilt kartplotter som brukes riktig, er et trygt og bra navigasjonshjelpemiddel. Men, den forutsetter at brukeren er trygg på basisfunksjonene og kan betjene dem. Alle plottermerker har sine menyoppsett og plassering av de ulike funksjonene, men samtlige har de nødvendige basisverktøyene som bør sitte i fingrene når man legger ut på tur. Det er disse funksjonene det kan være lurt å friske opp kunnskapen om før du forlater havna. Ikke minst gjelder det riktig zoomnivå slik at man faktisk får med seg de nødvendige detaljene i kartet, og at kartet beveger seg i forhold til båtmarkøren som viser hvor båten befinner seg i kartet.

– Sett deg ned med en kopp kaffe og brukerhåndboken en halvtime om våren og repeter de viktigste funksjonene, er rådet fra Rolf Fossumstuen, som er salgsansvarlig for blant annet Simrad og Lowrance i Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER