Vant løpet, men ikke VM

Gjelsten fortsetter og imponere i Dubai. Han kjørte for to timer siden inn til en suveren førsteplass, men måtte vinke farvel til sammenlagtseieren i årets Offshore VM.

Publisert

Hjemmefavoritten Victory 77 klarte å knipe en poengplass, og dermed røk sjansene til å klare en sammenlagtseier for Bjørn Rune Gjelsten og Steve Curtis i Spirit of Norway. De lå hele 40 poeng bak Victory før de to siste rundene i Dubai De kunne bare vinne hvis Victory ikke tok poeng i det hele tatt. Men så suverene som Dubaiteamet har vært denne sesongen, ble det med de teoretiske mulighetene for norsk seier også i år.

Bård Eker kusket Negotiater inn til nok en tredjeplass, og kan vel kalles overraskelsesmann etter den håpløse forsesongen.

–Vi fikk en pangstart og kom inn som nummer to på første bøye etter Victory 77 som ble tatt for tjuvstart. Dette resulterte i en ekstra langrunde for Dubailaget. Vi holdt Spirit bak oss helt til vi tok våre to pålagte langrunder i ett. Det var en tabbe av oss fordi Qatar da klarte å komme foran oss når sjøen roet seg nærmere land, sier Bård Eker i en kommentar til Båtliv nå i ettermiddag.

Jotun med Christian Zaborowski og Jørn Tandberg røk en turbo, og klarte heller ikke denne gang å fullføre et løp. Nå blir det indremedisinsk arbeid for både team og båt frem mot siste kjøring. Stemningen er ikke den beste forteller ryktene fra ørkenstaten, etter at temaet ikke har fullført et løp så langt i år. Båten går uhorvelig fort, det viste også rundetidene i dag så lenge båten gikk. I går lå de helt oppe i hekken på Spirit, og ble nummer to i polepositionkjøringen.

Rookey Kolbjørn Selmer i den gule Fainplast båten kom inn til en åttende plass. Han klarte poeng, og sier det på trøndersk når vi ber han oppsumere. Har´n itj mer å færra me, så har´n itj mer å færra me. Greit utgangspunkt for ferskingen som egentlig skulle øvelseskjøre i en Provee båt denne sesongen, men endte altså i en klasse-1 båt.

Powered by Labrador CMS