Strømøy kjører for Team Azerbaijan

Marit Strømøy holder koken som førstedame i norsk båtracing. I sin jubileumssesong skal hun kjøre i tre serier, men hovedsatsingen blir for  for F-1 teamet Azerbaijan.

Publisert

I sin tjuende sesong som racerbåtfører er satsningen større enn noensinne. Marit skal kjøre i tre serier med 15 løp i 13 forskjellige land.

F1 World Cup er den viktigste og største satsningen. Her kjøres det 8 løp, og sesongen starter allerede i Portugal om en drøy uke. I tillegg skal Marit kjøre Nordisk Serie i F2 med egen båt og eget team samt World Cup i Endurance der hun kjører for et fransk team.

–Jeg gleder meg enormt til denne sesongen. Teamene og jeg har aldri vært så godt forberedt noen gang og alt ser bra ut så langt, sier Marit.

Etter flere måneder med forhandlinger er det nå klart at Marit Strømøy skal kjøre i årets F1 World Cup for Team Azerbaijan. I alt fire ulike team har fattet interesse for Sandefjordsjenta, men valget falt på dette teamet.

–Teamet stiller en veldig bra båt til disposisjon og jeg får ta med mine egne sponsorer inn i satsningen. Dermed ble valget ganske enkelt, forteller Marit Strømøy.

Optimistisk

Med på laget har hun et knippe norske og internasjonale sponsorer. Budsjettet for satsningen er på 1,5 millioner, og Marit Strømøy kan fortelle at det gjenstår noe for å få hele kabalen til å gå opp. Økonomiske nedgangstider er årsaken til litt treghet i sponsormarkedet, men Marit er optimistisk.

–Jeg jobber på spreng for å få klarlagt alt på et tidlig stadium slik at sponsorene får med seg hele sesongen. Med så mange løp i så mange land har vi et stort nedslagsfelt, forteller Marit Strømøy.

Sikter høyt

World Cupen arrangeres 3-5 april. Med i teamet er stjerneføreren Jonas Andersson fra Sverige og noen av verdens beste mekanikker. Med to Nordiske førere satser Team Azerbaijan på plasseringer helt i toppen.

-Jeg har press på meg nå. Mine tidligere F1 løp har vært i ganske dårlig utstyr, men i år skal det være mulig å henge med blant de fem-seks beste, avslutter Marit Strømøy.

Første løp for Team Azerbaijan er i Portimao i Portugal helgen 3-5 april.

Powered by Labrador CMS