Starter sesongen på henger

Båtbok-aktuelle Cathrine Rød Gundersen og hennes mann Jan-Edi ser ingen grunn til å vente med innvielsen av sin nye Galeon 390, og tar sesongens første overnattingstur om bord mens båten fortsatt står på henger i Skjebergkilens Marina.

Publisert Sist oppdatert

–Velkommen om bord! Vil du ha kaffe og reise snart, eller reker og hvitvin og bli til i morgen, fleiper Cathrine Rød Gundersen. Kalenderen viser 1.mars, offisielt årets først vårdag. Selv om solen skinner over den islagte Skjebergkilen, er det lite som vitner om at båtsesongen er i gang.

Midt på den speilblanke glattisen står en Galeon 390 på henger. Med flybrigden på toppen fremstår den polske bobåten riktig så majestetisk ute på den åpne parkeringsplassen ved vannkanten.

Det er Cathrine og Jan-Edi Gundersens fjerde båt, og den har nettopp ankommet fra Stavanger. Vanligvis sjøsetter paret båten i påsken, og sesongen innledes med å kjøre båten fra vinteropplaget i Skjebergkilen til båtplassen i Strömstad. Iveren etter å teste ut nyanskaffelsen er stor, og siden Galeonen nå står klar til sjøsetting på henger, ser de ingen grunn til ikke å tyvstarte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS