European Powerboat of the Year 2024

Selger seks vinnerbåter på Boot

I går kveld gikk Marex til topps i kåringen av Årets Motorbåt, og de forventer å selge seks eksemplarer av vinnermodellen 440 GC på utstillingen Boot.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf

Marex 440 Gourmet Cruiser har allerede rukket å bli en salgssuksess siden lanseringen på Cannes Yachting Festival i september i fjor.

EUROPEAN POWERBOAT OF THE YEAR: – Dette er båtbyggernes Oscar. Prisen betyr mye for merkevaren Marex, sier Thomas Aalrud (t.h, som mottok prisen sammen med bror Espen i går kveld,

I går kveld ble båten kåret til European Powerboat of the Year (Årets Motorbåt) i klassen for båter mellom ti og 14 meter på festaften på utstillingen Boot. Prisen ble delt ut av sjefredaktør Torsten Moench i tyske Boote.

– Dette er båtbyggernes Oscar. Prisen betyr mye for merkevaren Marex, og er en bekreftelse på at vi har gjort mye riktig med denne båten, sier markedssjef Thomas Aalrud i Marex.

Ifølge Aalrud har de solgt 15-16 eksemplarer av den nye båten siden lanseringen i september.

–Flere forhandlere kommer med kunder her på Boot denne uka, og jeg blir overrasket om vi ikke selger seks båter i løpet av utstillingen, sier Aalrud. Med en pris på rundt 15 millioner kroner for en velutstyrt båt snakker vi da om salg-og ordreverdi rundt 300 millioner kroner for den nye modellen.

De øvrige nominerte i klassen der Marex 440 GC gikk til topps, var Frauscher 1212 Ghost Air, Beneteau Antares 12, Bavaria SR 33 og Fim Regina 440.S

Vi gjør oppmerksom på at Båtmagasinet sitter i juryen av europeiske båtpublikasjoner som kårer European Powerboat of the Year (Årets Motorbåt).