BÅTKJØP: Over halvparten av respondentene i en Båtmagasinet-undersøkelse går med planer om å kjøpe båt.
KJØPSPLANER: Over halvparten av leserne planlegger å kjøpe båt, og de fleste vil kjøpe brukt.

Mange planlegger båtkjøp

Over halvparten av respondentene i en Båtmagasinet-undersøkelse går med planer om å kjøpe båt.

Båtmagasinet spør i en nettundersøkelse leserne om de har planer om å kjøpe båt. Hittil har 307 lesere tatt seg tid til å svare. Og svaret er JA!

Over halvparten av respondentene skal faktisk kjøpe båt. Nesten fire av ti (37 prosent) sier at de skal kjøpe båt i år. Åtte prosent skal kjøpe ny båt allerede til sommeren, mens hele 29 prosent har planer om å kjøpe seg en brukt båt før denne sesongen.

– Vi opplever at det lysner litt nå etter en litt utfordrende tid. Vi tror nok at det verste for båtsalget var usikkerheten som rådde og at rentetoppen er nådd og ting er mer stabilt gjør at folk nå begynner å vurdere båtkjøp igjen, sier Norboat-sjef Magnus Frøshaug Ryhjell til Båtmagasinet. Han forteller også at flere nå søker etter båt på Finn enn på samme tid i fjor.

Kjøpsmodus

I Båtmagasinets nettbaserte undersøkelse er det 18 prosent som sier at de tenker på saken og kanskje skal kjøpe båt til neste år. Nesten halvparten (45 prosent) svarer at de er fornøyde med båten de har, og at de skal ha den i noen år til.

­– Vi gjør oppmerksom på at undersøkelsen ikke er en faglig fundert representativ undersøkelse, men en åpen poll på Båtmagasinets nettside. Den indikerer likevel at overraskende mange av våre lesere nå er i kjøpsmodus, sier ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtmagasinet.