BÅT TIL SOMMEREN: Skal du kjøpe båt er det anbefalt å bruke kjøpskontrakt.

Den beste bruktbåt-kontrakten

Her er kontrakten for deg som skal selge eller kjøpe bruktbåt. Båtmagasinet har utarbeidet «den ideelle» kontrakten sammen med sin advokat Pål S. Jensen.

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinet har stadig fått spørsmål fra lesere som leter etter et kontraktsformular som sikrer begge parter best mulig ved kjøp og salg av bruktbåt. Det finnes mange kontrakter ute, men de fleste har mangler.

BÅTADVOKAT: Pål S. Jensen.

Sammen med vår båtadvokat Pål S. Jensen i advokatfirmaet Zenit Advokater har vi derfor utarbeidet en egen kjøpekontrakt for salg av fritidsbåter mellom private.

Zenit Advokater står bak Båtjuss-tjenesten i samarbeid med Båtmagasinet. Som fullt betalende abonnent på Båtmagasinet, får du en times gratis juridisk hjelp når det gjelder båtsaker.

- En god kontrakt for selgeren vil nødvendigvis ikke være en god kontrakt for kjøperen. Selv om begge normalt er interessert i en rimelig og balansert avtale, har partene motstridende interesser. En selger vil være opptatt av å sikre seg mot fremtidige mangelskrav fra kjøperen, mens kjøperen på sin side nettopp vil ønske seg en best mulig posisjon for å kunne fremme krav dersom noe skulle skje med båten. Vi har forsøkt å balansere ut begges interesser i vår kontraktsformular, sier Pål Jensen.

Gratis bruktbåtkontrakt

Last ned kontrakten ved å trykke på linken under.

Kjøpekontrakt

Denne artikkelen er første gang publisert i 2010