Skråblikk fra "Proud Mary"

Denne vinteren har ombygging av et bilsete vært et av prosjektene i familien. En egnet bilstol ble kjøpt på Finn, og prosjekt båtstol var i gang.
Denne vinteren har ombygging av et bilsete vært et av prosjektene i familien. En egnet bilstol ble kjøpt på Finn, og prosjekt båtstol var i gang.

Sikring av barn i båt

Denne vinteren har ombygging av et bilsete vært et av prosjektene i familien. I bilen er det strenge krav om å sikre barn forsvarlig, men i båten er det annerledes.

Publisert Sist oppdatert

I bilen er det strenge krav om å sikre barn forsvarlig, men i båten er det annerledes. De minste sitter kanskje i en løs bærbar stol, eller de sitter på fanget. Det kan være utfordrende når båten skal legge til eller fra, for da må jo både mamma og pappa trå til. Underveis på turen kan det også bli røff sjø, eller det skjer uforutsette ting. Da er det greit å vite at ungene sitter trygt. Da våre egne barn var små løste vi dette ved å sette barnet i en reisevogn, en paraplytrille som vi stroppet fast med strikk. Det fungerte bra både når vi var underveis, og når vi skulle fortøye eller legge fra. Det var også praktisk når vi skulle gå i land på steder der vi trengte vogn. Når den ikke var i bruk kunne vi slå paraplytrilla sammen, slik at den tok minimalt med plass. Løsningen fungerte godt til båttypen vi hadde den gangen, en Fjord Cruiser 26, men i vår Saga 315 fungerer ikke dette. Så da må vi tenke nytt når barnebarna nå skal ombord.

Denne vinteren har ombygging av et bilsete vært et av prosjektene i familien. En egnet bilstol ble kjøpt på Finn, og prosjekt båtstol var i gang. Støttestanga på den bakovervendte stolen ble fjernet og erstattet med en bøyle, som gjør at stolen vil henge over ryggen på passasjersofaen. Det måles og sveises og lakkes og skrus, og både far og sønn er like ivrige i arbeidet. For å finjustere sluttproduktet var tre generasjoner med i båten for å prøve båtstolen. Alle smilte og var fornøyde, så dette lover godt. (Du kan se ombygginga på @solgangsbris315)

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER