Solgte 14 000 liter bensin på ett døgn

Mens færderfolket lå og duppet i vindstilla sør for Drøbaksundet, var det mange som hadde en fantastisk lørdag på fjorden. På Vollen fylte man tankanlegget på fredag, -lørdag ettermiddag var alt tomt.

Publisert

Akkurat i dag kunne han nok tenkt seg et tankanlegg like stort som Mongstad. Morten Gudem som driver kiosk og bensinstasjon på ved gamle Fjordservice på Vollen. Fylte fredag ettermiddag 14 000 liter bensin på tanken og tilsvarende liter diesel. Ved tretiden lørdag ettermiddag stod han og de andre ansatte og beklaget overfor bensintomme kunder at de måtte reise videre til et annet sted for å fylle.

-Dette hadde jeg aldri trodd skulle skje. Det fine været og den eksplosive økningen i antallet båter fikk vi merke til fulle denne lørdagen, sier Gudem.

Han sier det i samme tidsrom ble fylt cirka 12 000 liter diesel. Gudem merker en sterk økning i antallet skjærgårdsjeeper fra tidligere år.

-Mange av dem har tanker på over 100 liter og når det blir kø av sånne renner 1000-literne unna, sier Gudem til Båtliv. Vi skulle heldigvis bare fy7lle magen og et ett par liter totakt olje før vi fant oss en strand.

Været har vært tropisk og fjorden er varmet opp på rekordtid. Mange snakket om at temperaturene på grunna var godt over 20 grader denne junilørdagen, og vi var mange som ikke klarte å holde oss unna en dukkert.  

Powered by Labrador CMS