Presterte det umulige

Med stort hull i båten, en ødelagt motor og uten ror sikret norske Zabo-Isklar andreplass sammenlagt i Class-1 i dag.

Publisert Sist oppdatert

Man skulle nesten ikke tro det er mulig å bli så forfulgt av uhell som norske Zabo-Isklar under sesongens Class1. Under racet i Kina i påsken totalhavarerte båten. Ingen trodde at den noen gang kom til å kjøre igjen. Som om det ikke var nok brant også verkstedtrucken opp da to fulle kinsere kræsjet inn i den da den var på vei til racet. Mot alle odds rakk Zabo-Isklar å bli med på neste løp i Tyrkia. Bare fem minutter før start var båten klar, noe som resulterte i dårlig startposisjon. Likevel klarte de å ta en andreplass.

Da Zabo-Isklar skulle delta på første løp i går røyk gearboksen. Det resulterte at de denne gang kom to minutter for seint til løpet, og fikk igjen en dårlig startposisjon. Og - igjen kjørte Zabo-Isklar seg opp til en andreplass.

Siste race var i dag, og Zabo-Isklar med Chrisian Zaborowski og Ugur Izik lå på en delt andreplass sammenlagt sammen med HUG Team Australia.

– Alt skjedde, forteller Christian Zaborowski til Båtliv etter racet som også skulle bli ganske så dramatisk. De lå på en tredjeplass, og var godt på vei til å kjøre seg inn til en andreplass da uhellene meldte seg i kø for å gjøre ulykkes-sesongen komplett, uten at teamet skulle gi seg av den grunn.

– Det røyk en propell og vi mistet en gearkasse. Og på grunn av det fikk vi et to ganger seks-tommers hull i skroget som slapp inn mye vann. Bladet fra den ødelagte propellen ødela roret, så vi hadde heller ingen styring med bare en motor, forteller Zaborowski. For å redde den sammenlagte andreplassen gjorde de alt for å komme i mål. De hadde bare den siste halve runden igjen.

– Om vi ikke fullførte løpet ville vi mistet den sammenlagte andreplassen. Vi la oss derfor og ventet på at vinden skulle legge oss i riktig posisjon slik at vi kunne fullføre løpet, forteller Zaborowski. Hadde de ikke kommet seg til mål hadde det blitt en sammenlagt tredjeplass for det norske teamet.

– Akkurat nå føler vi oss som størst i verden, for at vi klarte å gjennomføre dette til tross for alle uhellene vi har hatt. Hadde vi ikke hatt uhellet i Kina, eller i Tyrkia, så hadde vi klart en sammenlagt førsteplass. Det har vært et dramatisk år. Neste år skal vi vinne, sier en storfornøyd Christian Zaborowski på telefon fra Abu Dhabi.

Endelige resultater (poeng til slutt)

1 Victory 120

2 Zabo-Isiklar 89

3 LFF10 88

4 HUB Team Australia 84

5 LFF8 72

6 FA.RO. ACCIAI 61

7 Team Abu Dhabi 46

8 Poliform Polimersan 38

9 Visun Sanya 0