Offshorefolket mintes sine døde

Etter det tragiske dødsfallet i Offshore klasse-1 på fredag, valgte arrangørene og avlyse løpshelgen. I stedet samlet alle førerne seg på sine båter ved ulykkesstedet for og minnes throttleman Jean-Marc Sanchez og pilot Moahammad Al Mehairi.

Publisert

Lørdag kveld ble det ble strødd blomster i havet utenfor Dubai. De to førerne som så tragisk mistet livet under løpet på fredag, ble høytidelig minnet med blomster og lysseremoni på ulykkessetedet. Miljøet er i sjokk over at den mest erfarne av dem alle, franskmannen Jean-Marc Sanchez, nå er borte. Han har mer og mindre vært med siden 1992, og at han av alle skulle bli Offshore klasse-1 første dødsoffer siden 1995, har sendt rystelser gjennom hele miljøet.

Victory og Jean-Marc Sanchez var alltid Bjørn Rune Gjelstens argeste konkurrent, og Gjelsten sier til Aftenposten at dette er uvirkelig en meget trist dag for sporten. Han påpeker også at det ikke har vært mange ulykker, og at dette er den første ulykken siden VM i Offshore-1 ble til.

Victory mistet piloten Hamad Buhleeba i et tilsvarende døskrasj under et løp i England i 1995, men det var altså før sporten gjennoppstod i sin nåværende form på slutten av nittitallet.  Se videoen av krasjet her:

-Victory har vært min tøffeste konkurrent gjennom alle år. De og vi har vunnet alle VM-rundene. Men i tillegg til å være konkurrenter, har vi utviklet et vennskap og en nærhet gjennom disse årene, sier Gjelsten til VG Nett.

Se den dramatiske redningsaksjonen. Vi gjør oppmerksom på sterke bilder:

Båtliv har sett bildene av ulykkesbåten, og skadene er meget omfattende. Verst har det gått ut over cockpiten som ble flekket av skroget i sammenstøtet med vannet.

Powered by Labrador CMS