VANNTETT: Vanntett kommunikasjon, gjerne VHF, øker trivselen lett.

Maritim radio blir Kystradio

VHFen er et av båtfolkets sikkerhetsutstyr. Telenor satser på å modernisere.

Publisert Sist oppdatert
GOD GAMMEL: VHFen er fremdeles et viktig sikkerhetsutstyr om bord. Fordelen er at båten i område også kan gi assistanse

Hver nasjon er pålagt å ha en kystradio for sjøfolk og fritidsbåter. I Norge er det Telenor som står bak denne samfunnspålagte tjenesten.

Gjennom navneendringen fra Telenor Maritim Radio til Telenor Kystradio ønsker Telenor å understreke at selskapet fortsatt skal tilby relevante nød- og sikkerhetstjenester langs Norges kyst og havområder helt opp til Svalbard.  Telenor Kystradio samarbeider tett med Hovedredningssentralene i Sør og Nord, og sammen er selskapene de viktigste aktørene for trygghet til sjøs, står det en pressemelding fra Telenor.

Modernisering

Mobiltelefonen har tatt over for VHF for kommunikasjon med land for de fleste båtfolk, men VHFen har også utviklet seg mye de siste årene. Også Telenor skal utvikle kystradioens fem døgnbemannede kyststasjoner lokalisert ved Tjøme, Rogaland, Florø, Bodø og Vardø.

– Selskapet starter nå også modernisering av teknisk plattform og infrastruktur, med moderne IP- løsninger og full reserveløsning. Resultatet blir en topp moderne kystradio, med bedre funksjonalitet og langt større fleksibilitet.

– Risiko for nedetid for radiostasjonene blir vesentlig redusert i forhold til dagens system, sier Terje Hammer, direktør for Telenor Kystradio, kommer frem i pressemeldingen.

 

GOD GAMMEL: VHFen er fremdeles et viktig sikkerhetsutstyr om bord. Fordelen er at båten i område også kan gi assistanse