Nytt år med nye eventyr

Publisert Sist oppdatert

Godt nytt år! Vinteren kan ha sine gode sider også for oss båtfolk. Nå kan vi kose oss med gode minner og planlegge nye eventyr.

Over 70 prosent av vår klode er dekket av vann. Mulighetene for å oppleve nye steder med båt er dermed store. I denne første av årets ni Båtliv-utgaver, tar vi deg med til flere spennende reisemål på tre kontinenter.

Ikke et vondt ord om Norge. Vi har en av verdens vakreste skjærgårder. Men det er mulig å oppleve sol og sommer andre steder, mens vinteren holder grepet om hjemlandet. Båtutleie er en bransje i vekst, og mange steder kan du nå leie motorbåt for kortere eller lengre perioder. Flyreiser blir stadig billigere, og du kan leie båt i nesten alle verdenshjørner.

Middelhavet har tiltrukket seg norske sjøfarere helt siden vikingtiden. De siste årene har Kroatia vokst frem som et svært populært reisemål. Moderne havner, beskyttet skjærgård og flott natur gjør den lange kroatiske kysten stadig mer populær som feriedestinasjon for både seil- og motorbåtfolk. Vi gir deg informasjon om charterselskaper og priser for leie av motorbåt i Kroatia.

USA har mye å by på for båtfolk. Dag Sørlie har leid båt og kjørt langs kysten av California, og forteller om hva denne solskinnsstaten har å by på for oss båtfolk. Mange av oss liker å fiske. Erlend Strømnes fra Son forteller om gutteturer til Kenya for å fange marlin, tunfisk og sailfish. En reise til Afrikas østkyst er ikke så dyrt som du kanskje tror.

Men man trenger ikke dra over havet etter vann: Europas mange elver og kanaler byr på muligheter for et rolig båtliv med kulturopplevelser.

Vi tar deg med til Polen, der naturområdet og båtparadiset Masuria i Polen har nærmere 2000 innsjøer, som er forbundet med hverandre gjennom kanaler og elver. De mange landsbyene som ligger langs vannet, har de siste hundre årene vært populære feriesteder for båtfolk, fiskere og badeturister, og hvert år arrangeres en rekke konserter og festivaler i flere av småbåthavnene.

Selv var jeg på kanalbåtferie på Canal du Midi i Sør-Frankrike for noen år siden. Det gir en egen ro å flyte gjennom landskapet i båt, fortøye i en landsby for å handle på markedet eller hoppe på sykkelen for å besøke et vinslott.

Havet og elvene har bundet verdens folk sammen gjennom alle århundrer, og har vært de viktigste transportårene for handel. Derfor er det så mange spennende steder å oppleve med båt.

Velkommen til et nytt båtår med nye muligheter!

Powered by Labrador CMS