KAOTISK VÆRBILDE: Skjermbilde fra Windy viser situasjonen klokken 13:00 fredag. I løpet av de neste dagene vil en rekke lavtrykk ramme hele Norges kyst.

– Lavtrykk på vei inn fra alle kanter, advarer meteorologene

Været frem mot nyttårsaften og inn i nyåret ser ut til å bli særdeles rufsete. Flere lavtrykk gjør for øyeblikket landkjenning, og ingen del av norskekysten blir skånet.

Publisert Sist oppdatert

Fra svenskegrensa i sør til Vardø i nord er det nå utsendt kulingvarsel for de neste dagene. I skrivende stund har meteorologisk institutt sendt ut hele 74 farevarsler, og i løpet av fredagen vil forholdene forverre seg for nær sagt hele Norge.

Her har du et oversiktbilde over situasjonen – vi starter i nord og beveger oss sørover:

Nord

NORD: Fra Vardø, forbi nordkapp og sydover langs hele Norges kyst ventes kuling de neste dagene. Områdene sør for Lofoten og langs Helgelandskysten ventes å ta den verste støyten, med vindkast i orkan styrke natt til lørdag.

Nordlige deler av landet vil i løpet av de neste dagene oppleve svært mye vind. Det ventes sterk kuling i kystnære strøk og i fjellet blir det liten storm. På enkelte steder kan det blåse opp mot 35 meter per sekund i kastene.

Midt-Norge

MIDT-NORGE: I Trøndelag og Møre og Romsdal ventes også svært kraftig vind de neste dagene.

I Trøndelag og Møre og Romsdal ventes også kuling langs kysten, samt kraftige vindkast med orkan styrke enkelte steder fredag. Vinden vil komme fra sørøst, men i løpet av lørdagen vil vinden dreie om og igjen gi pålandsvind.

Vest

VESTLANDET: Kuling og store mengder nedbør ventes på vestlandet.

På Vestlandet er det nedbør som vil skape de største utfordringene. Her vil et kraftig lavtrykk treffe fredag formiddag, noe som utover kvelden kan gi opptil 60 millimeter nedbør i løpet av 12 timer. Også på vestlandet er det sendt ut kulingvarsel langs hele kysten. Snøgrensen ventes å være på 400 meter, og etterhvert øke til 800 meter.

Det anbefales å sjekke at dreneringen på båten er fri for rusk, og man bør også se til presenningen.

Sør og Øst

ØST: Båteiere langs Skagerraks kyst anbefales å se til båten.

Det samme lavtrykket som gir store mengder nedbør på vestlandet vil også skape trøbbel på sør og østlandet. Fredag kveld vil det blåse opp fra sør, og langs hele denne kysten, fra vestlandet til svenskegrensen er det sendt ut kulingvarsel.

På fjellet i sørnorge er det svært mange stengte fjelloverganger og «overalt» er det sendt ut farevarsel om snøfokk og glatte veier.

Vi anbefaler at båteiere langs hele Norges kyst snarest ser til båten.

Lær hvordan du kan sørge for at din båt er trygg i artikkelen under: