Krever eiendomskatt på flytebrygger

Førde Båtklubb blir nå avkrevd eiendomsskatt for foreningens brygger.

Publisert

Båtklubben er blitt bedt av skatteskjefen i Førde kommune om å oppgi data på foreningens brygger. Formålet er å skrive ut eiendomsskatt. Førde Båtklubb er medlem av KNBF (Kongelig Norsk Båtforbund), og generalsekretær Reidar Kjelsrud frykter en dominoeffekt.

– Vi håper Førde kommune tar til fornuften og fritar Førde Båtklubb for eiendomsskatten, sier Kjelsrud.

Førde Båtklubb har bedt om fritak fra beskatning med begrunnelse i at foreningen er en frivillig, ideell organisasjon og ikke tjener penger på driften.

– Et sentralt punkt i rettsaken var hvorvidt man tjener penger på driften.  En båtforening gjør som kjent ikke det. Hvis man i tillegg tar med at man faktisk tilbyr lokalsamfunnet noe som er viktig for at folk skal trives og bo der, blir beskatning etter KNBFs syn helt patetisk, sier Kjelsrud i en pressemelding. Han påpeker at Konsekvensene av at man nå begynner å inndrive skatt på flytebrygger vet man ikke ennå.

– Men at det blir dyrere å ha båt enkelte steder i Norge er det ingen tvil om, sier han.

I 2008 skrev kemneren i Sarpsborg ut eiendomsskatt på flytebryggene til fem marinaeiere i Skjebergkilen.  Marinaeierne saksøkte kommunen og tapte i tingretten. KNBF og NSF (Norges Seilforbund) gikk inn som partshjelpere i anke til Lagmannsretten. Kjelsrud i KNBF påpeker at saken har stor prinsipiell betydning for båtfolket.  Ankesaken var oppe i Lagmannsretten høsten 2011, og marinaeierne tapte på nytt. Saken ble anket til Høyesterett, og saken slapp inn og ble behandlet i august 2012.  Dommen fra Lagmannsretten ble stående.

Powered by Labrador CMS