Kontakt med Andhøy inne på isen
Kontakt med Andhøy inne på isen

Kontakt med Andhøy inne på isen

Jarle Andhøy og en ekspedisjonskollega har meldt fra at de er i god behold inne på isen, i følge den New Zealandske hovedredningssentralen.

Publisert

Ifølge pressemeldingen oppnådde man kontakt med de to personene via satellittelefon klokken 01.00 norsk tid. De skal befinne seg omlag 160 kilometer nord for Scott-basen.

Redningsleder Finn-Tore Sortland bekrefter at det er oppnådd kontakt.

- Vi ble ringt av Jarle Andhøy klokken 02.00 natt til torsdag. De har det bra. De er på vei mot Scott-basen. De regner med å være fremme om to-tre døgn, sier Finn-Tore Sortland ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til VG Nett.

- De har selvfølgelig vært oppholdt grunnet dårlig vær. Han har anbefalt en del potensielle søkeområder for redningstjenesten på New Zealand, sier Finn-Tore Sortland.

Det er fortsatt ingen spor etter den 48 fot lange stålbåten Berserk. Det letes fortsatt intenst, og Jarle Andhøy ga selv noen råd og tips til hovedredningssentralen om hvor båten eventuelt kunne være. Nå skal også et russisk skip være satt inn i letingen sammen med Sea Shepperds skip Steve Irwin.

- Han som alle andre prøver å få kontakt med «Berserk». Men det har så langt ikke lykkes. Nå jobber vi fra flere hold for å oppnå kontakt, sier Sortland.

- De ga oss noe informasjon om hvor de tre som er savnet kunne være. Det var i det samme området der vi allerede har lett. Vi fokuserer nå på nytt på dette området, sier Ross Henderson ved redningssentralen på New Zealand til VG Nett klokken 03.30.

Powered by Labrador CMS