Kalte åpningstale skandale

Redningsselskapets Rikke Lind reagerte sterkt på statssekretær Dilek Ayhans åpningstale på «Sjøen for alle».

Publisert

Statssekretær Dilek Ayhan i Nærings- og fiskeridepartementet åpnet årets båtutstilling «Sjøen for alle» med å si at regjeringen ikke vil påby redningsvest.

–    Skandale! utbrøt generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet umiddelbart. Hun stormet opp på talerstolen med en av selskapets redningsvester, og tredde den over hodet på statssekretæren. Lind har selv vært statssekretær før hun kom til Redningsselskapet.

Litt forfjamset forsøkte Ayhan å avdramatisere det politiske budskapet med å si at hun oppfordret alle til å bruke vest.

Fart

Båtliv har i etterkant av episoden forsøkt å få en kommentar fra Rikke Lind på talen, men Lind har vært opptatt i møter. Vi er blitt henvist til informasjonsleder Frode Pedersen (tidligere redaktør av Båtliv.red anm) for kommentar til opptrinnet.

–    Høyre og Fremskrittspartiet har hele tiden vært tydelige på at de ikke ønsker påbud om bruk av vest, hvorfor reagerer dere da så sterkt?

–    Vi synes dette er skuffende og skandaløst. Sjøfartsdirektoratet har nylig lagt frem tall der det fremgår at av 34 drukningsulykker fra fritidsbåt i fjor, var det i 28 av tilfellene uten vest. Vi reagerer på at et slikt budskap fremføres under åpningen av «Sjøen for alle», sier Pedersen.

Han understreker at Redningsselskapet kun ønsker vestpåbud for åpne båter i fart.

Vannscooter

Båtliv forsøkte etter åpningstalen å få kommentarer fra statssekretæren på politikken for vannscootere. Både Høyre og Fremskrittspartiet har tidligere sagt til Båtliv at de ønsker å sidestille vannscootere med fritidsbåter for øvrig, men foreløpig er det ingenting som tyder på at partiene vil sette sin egen politikk ut i livet nå som de er kommet i regjering.

-    Snakk med miljøverndepartementet, var svaret fra Ayhan.

 

Hva mener du?

Bør det være påbudt bruk av redningsvest i åpen båt i fart, slik Redningsselskapet ønsker, eller støtter du regjeringens oppfatning om at folk må vurdere dette selv? Si din mening i kommentarfeltet under Messe siste 20.

Powered by Labrador CMS