VANNSCOOTERE:

OMDISKUTERT: Vannscootere er fortsatt et hett tema.
OMDISKUTERT: Vannscootere er fortsatt et hett tema.

Disse kommunene har forbud

Flere kommuner ønsket i fjor lokale forskrifter som forbyr vannscootere, men diskusjonen rundt lovligheten av en slik forskrift har stoppet de fleste. Fire kommuner har likevel valgt å forby vannscootere.

Publisert

Til tross for at det er tvil rundt lovligheten av et forbud er det fortsatt ifølge Norges vannscooterforbund fire kommuner langs kyst-Norge som forbyr vannscootere. Og alle fire av er nylig innført. Dette til tross for at fjorårets seks vedtatte forskrifter fra andre kommuner nå er opphevet.

Holmestrand og Sande

Sist ute med forbud er Holmestrand og Sande, som med enighet gikk inn for et slikt forbud i midten av juni i år. De to nye forskriftene er gjeldende fra juli. Etter det Båtliv erfarer var det Holmestrand som utarbeidet høringen på vegne av Sande, da de ønsket felles lokale forskrifter. Forbudet som da lokalet er innført lokalt, forbyr vannscootere å kjøre 400 meter fra land eller frem til farled der denne er nærmere land enn 400 meter. Vannscooter kan kjøre ut av forbudssonen med det som er definert som transportkjøring. De må da holde minimum 30 meter fra land og kjøre med «så stø kurs som mulig». Begge kommunene har fem knops grense hundre meter fra land i en fartsforskrift, men denne gjelder for alle fartøystyper. Vannscootere må altså i tillegg kjøre rett frem, men uten fartsbegrensning etter hundre. Dette fordi man i ordensforskrift, som nå er vedtatt, ikke har adgang til å regulere fart. I tillegg har Holmestrand laget ny forskrift for ferskvann (vassdrag) i blant annet Eikeren, der vannscooter nå er forbudt. Flere kommuner rundt om i landet har for øvrig forskrifter i vassdrag der blant annet vannscooter er forbudt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS