Fang storfisken og vinn en bil til 300 000

Til helgen arrangeres NM I trollingfiske på Mjøsa. Er du heldig og fanger storørreten i Mjøsa kan du reise hjem med båten bakpå en splitter ny pick up til 300 000. (Foto: Belanor)

Publisert

Norges Trollingforbund merker en økende interesse for sporten, og deltakelsen har siden 2004 vært økende med over 140 påmeldte båter i 2007. I år regner arrangørene med 200 båter. Her behøver du ikke vise til tidligere resultater. Det er nok med båt og egen stang, og at du har psyken til å holde ut i 16 timer på vannet. Møt opp på Havna i Gjøvik lørdag formiddag og registrer deg. Selve konkurransen starter klokken 18:00. 

    I følge arrangørene er det sjanse for å føle på storørreten. Vekta på Mjøsørreten er økende. Tidligere var det vanlig at en 10-kilos fisk ble landet bare hvert 5 år, nå er det vanlig å få 2 til3 slike i året. Gjennomsnittsvekta på fangstene i NM har også økt fra 1,5 til to kilo, i følge leder av Norges Trollingforbund, Per Olav Kristiansen.

Flere kjøper båt og utstyr

Stadig flere nordmenn kjøper seg båter, rigger disse for trolling, og reiser land og strand rundt på fisketur. Du har sikkert sett dem på veien. Båtene ser ut som små fiskesjarker med et imponerende takstativ, eller rigg, hvor det er plass til mange fiskestenger.

    Trollingfiske i Norge, slik vi kjenner det i dag, har i stor grad fått impulser utenfra. I våre naboland Sverige og Danmark, er sporten blitt kjempestor. Mye av dette skyldes selvfølgelig de store sjøene.     Disse landene har også ligget langt fremme når det gjelder å tilpasse sporten til nordiske forhold. De mest populære fiskeområdene for trollingentusiastene er Mjøsa, Tyrifjorden, Randsfjorden og Femunden. Utenlands er både Vänern i Sverige og Østersjøområdet populære fiskeplasser.

Opprinnelse i USA

Sporten har sin opprinnelse fra USA, og mange fangstmetoder, og produkter kommer herfra. Den kjente norsk-amerikanske krimforfatteren Karl Hiaasen bruker ofte sportsfiskemiljøet som kulisse i sine bøker. Den som har lest litt om hvor stort dette er i USA vet også at den mest vanlige vinnerpremien er biler og båter knyttet til miljøet. I år er det fiskeutstyrsprodusenten Mustad som setter opp hovedgevinsten, en Nissan Navarra Pick-up med en verdi på 300 000. I tillegg vanker det andre premier verd det samme.

 

Powered by Labrador CMS