Cabincruiseren gikk rundt i bråttsjø

En stor cabincruiser på over 40 fot ble snudd på hodet i en bråttsjø, men mannskapet ble reddet. Se video!

Publisert Sist oppdatert

Den store cabincruiseren var omtrent fem nautiske mil fra land, ved munningen av Columbia River på nordvestkysten av USA. To flybesetninger fra kystvakten mottok Mayday-sending fra kabincruiseren «Sandpiper» fredag (3. februar 2023), mens de utførte et treningsoppdrag i nærheten. Mayday-meldingen inneholdt ikke informasjon om båtens posisjon eller problem, men redningstjenesten fikk peilet båtens posisjon og fikk sendt av gårde et helikopter. Da helikopteret ankom drev båten sidelengs i den grove sjøen.

Helikoptermannskapet bestemte seg for å senke ned en redningssvømmer og få mannen om bord, den 35 år gamle kanadiske statsborgeren Jericho Labonte, i sikkerhet. Øyeblikk etter brøt en stor bølge over fartøyet og rullet det rundt som en lekebåt.

Stjålet

Labonte ble fraktet til land for medisinsk vurdering. Bortsett fra symptomer på mild hypotermi var han uskadd. Senere samme dag mottok politiet i Astoria en melding fra havnens sikkerhetssjef, Matt Hansen, om en stjålet båt.

Hansen fortalte politiet at han kjente igjen «Sandpiper» fra kystvaktens opptak, og visste at den nylig var stjålet. Yachtens eier, som bor i Oregon, rapporterte også at fartøyet var stjålet.