Badebleier anbefales i båt
Barn bør bruke bleier som er laget spesielt for bading når de har på seg redningsvest, anbefaler bleieekspert.
– Vår badebleie er laget slik at den har vesentlig mindre oppdrift enn andre bleier. Det betyr at den er sikrere i bruk sammen med godkjent redningsvest, sier Åge Selseth i SCA Libero, Norges største produsent av bleier.
Redningsselskapet har advart foreldre mot å la små barn bruke bleie når de er i båt. Kombinasjonen av redningsvest og vanlige bleier kan føre til at barnet blir liggende med ansiktet ned hvis det faller i vannet.
Redningsvester er konstruert slik at barna blir snudd på ryggen hvis de faller over bord. Vanlige bleier inneholder så mye cellulose at de skaper ekstraordinær oppdrift som kan hindre at redningsvesten snur barnet.
Libero råder derfor foreldre til å bytte den vanlige bleien med badebleie når de er på sjøen.
– Badebleiene har vesentlig lavere oppdrift og bør brukes sammen med godkjent redningsvest på alle bleiebarn om bord i båt, sier Åge Selseth i SCA Libero.
Brukes i babysvømming
Mange foreldre har erfaring med badebleien fra babysvømming i svømmebassenger. Bleien holder tett hvis barnet tisser, samtidig som den lar barna bevege seg fritt i vannet.
– Badebleien har ikke så mye cellulose i kjernen som vanlige bleier og kan derfor ikke suge opp like mye vann. Badebleien holder fasongen mens ungen er i vannet, sier Selseth.
Den reduserte absorberingsevnen i badebleien medfører at bleiene ikke holder ungene tørre like lenge som vanlige bleier. Det kan bety noen flere bleieskift i løpet av båtturen.
– Det er en bagatell i forhold til sikkerheten om bord. Ungene får bruke vanlige bleier når de kommer på land igjen, sier Selseth.
Badebleiene kan brukes fra barna er om lag et halv år gamle til de er ferdige med bleieperioden.
Newswire