24 timers race for Strømøy

Marit Strømøy har fått invitasjon til å delta i det legendariske 24 timers løpet i Frankrike. Førerne rullerer annen hver time, noe som betyr at den norske racekjøreren vil ligge i 200 km/t i hele to timer av gangen.

Publisert

Løpet starter søndag 30.april klokken 16.00 og målgang er 1.mai samme tid. Strømøy har foreløpig tredje passet, det vil si at hun skal kjøre første gang fra 20.00-22.00, og deretter 04.00-06.00 og 12.00-14.00. IXE Team har en målsetting om pallplass og er så langt svært fornøyd med den unge sandefjordingen.

–Dette blir veldig spennende! Jeg har fulgt med på dette løpet siden jeg begynte å kjøre for 17 år siden, sier Strømøy, som innrømmer at det er tøft både fysisk og psykisk å kjøre så raskt over så lang tid. Det vanskeligste mener hun blir å kjøre i mørket.

Båten Strømøy skal kjøre er italiensk og bygd for Formel 1, mens motoren er en 2, 5 liters Mercury Optimax. Litt større båt og motor enn Marits egen Formel 2000. I helgen var Strømøy Racing i Frankrike og testet båten. Da brøt hun 200 km/t –grensen og kjørte fortere enn hva båten tidligere har gått.

– Båten er raskere enn min egen, men har litt dårligere akselerasjon, sier en fornøyd Marit Strømøy etter testkjøringen. Utfordringen blir å finne en marsjfart som holder i to timer. Da blir hun nødt til å finne en måte å «spare litt på kruttet», slik at både hun og motoren klarer å stå løpet ut.

Les mer:

www.starsonwater.com

www.24heuresrouen.com

Powered by Labrador CMS