Diplom for redningsdåd

Søndag 3. august opplevde Knut og Turid Bærland alle båtfolks mareritt. Under en rolig søndagstur i Tønsberg-skjærgården tok båten brått inn store mengder vann og begynte å synke.

Publisert

Takket være snarrådig hjelp fra båter i nærheten fikk de raskt nødvendig assistanse, og lørdag takket ekteparet Bærland både Redningsselskapet og Britt Julie og Jan Steve Bakkeland, som kom til unnsetning da de oppfattet at en annen båt var i havsnød ved Teinebåene.

For da Britt Julie og Jan Steve Bakkeland så at Knut og Turid Bærland hadde problemer gjorde de alt riktig. Etter å ha tatt om bord ekteparet fikk hjelperne får satt et tau i havaristen, som holdt på å synke. Men slepet var tungt og gjorde det vanskelig å manøvrere. Først da en større båt med kraftigere motorer kom til ble det mulig å berge den nesten sunkne båten. Da var bare baugen synlig.

Noe senere var også redningsskøyten «Simrad Færder» på plass, overtok slepet i fart og førte den forliste båten inn til kai ved Vallø. Der ble båten sikret med hjelp fra en kranbil og lenset.

Lørdag møttes de involverte fra den dramatiske augustsøndagen på byggen i Tønsberg for liten seremoni med overrekkelse av diplom fra Redningsselskapet til Britt Julie og Jan Steve Bakkeland. Det ble en sterk opplevelse for Knut og Turid Bærland å møte sine redningsmenn, og Redningsselskapet takket også ekteparet fordi de setter fokus på viktigheten av å følge med også på andre båter når man er på sjøen - og av å hjelpe til når noen trenger det.

Bildet: Diplomoverrekkelse til Jan Steve Bakkeland. (Foto: NSSR

Powered by Labrador CMS