BÅT?: Musk er ikke fremmed for å ytre store påstander, nå hevder han at Teslas neste bil flyter.

Musk mens orkanen herjet: «Cybertruck» vil over kortere strekk fungere som båt

Har siden blitt sterkt kritisert for å spre skadelig informasjon.

Publisert Sist oppdatert

Elon Musk twitret sist uke at Tesla sin neste bil, «Cybertruck», vil være vanntett nok til å fungere som båt over kortere strekk. Musk påsto i tweeten at den elektriske pickupen, som har produksjonsstart sommeren 2023, vil kunne «krysse elver, innsjøer og til med større sjøer, gitt at det ikke er for mye sjø.»

Musk er ikke fremmed for å skape mye oppstyr grunnet hans bruk av twitter, men tidligere påstander fra gründeren har som regel båret preg av å være komikk, og derfor blitt avfeid som uskyldig spøk.

Tvetydigheten og timingen til dette innlegget har derimot fått mange til å reagere.

Tweeten ble nemlig publisert på samme tid som at orkanen «Ian» feide over Florida. Videre forelso Musk i tweeten at cybertrucken sine evner som båt skulle bli testet ved at bilen skulle flyte over ett 350 meter bredt sund, som strekker fra Space X sin romhavn «Starbase», og over til til South Padre Island, Texas.

TESTEN: Musk foreslo at Cybertruck skulle flyte over dette 350 meter brede sundet i Texas

Musk har i ettertid blitt kritisert for å opptre upassende lettsindig med delingen av innlegget. Flere myndigheter har anklaget Musk for å spredd potensielt skadelig informasjon til sine 107 millioner følgere, i en tid hvor nyhetsbilde i USA var mettet av synet av ødelagte biler og båter som fløt rundt i Floridas gater.

Blant annet «Washington State Dept. of Natural Resources» responderte med å trygle offentligheten om å forstå at alt som «kun kan være båt i en kort periode ikke burde bli brukt som båt.»