Mye båtfyll i helgen
Mye båtfyll i helgen

Mye båtfyll i helgen

Omtrent annenhver båtfører som ble stoppet under en promilleaksjon i skjærgården rundt Langesund og Kragerø var ulovlig beruset.

Publisert

– Dette er selvfølgelig altfor mye, sier politimester i Telemark, Anne Rygh Pedersen til Varden. Hun varsler flere aksjoner fremover etter helgens nedslående kontrollaksjon.

1,6 i promille med ti i båten

Men ikke «bare» i Telemark-skjærgården var det promiller på ferde i helgen. Ved midnatt natt til søndag ble føreren av en 26 fots båt tatt med dobbelt av lovlig promille utenfor Sandvika. Båten hadde 10 personer om bord, og promillekjøringen ble avslørt under en rutinesjekk, skriver budstikka.no

Føreren, en Oslo-mann i 50-årene blåste til 1,6 i promille og måtte pent følge med politiet for en blodprøve. - Dette er langt over den lovlige grensen på 0,8, sier operasjonsleder Lasse Hagen i Asker og Bærum politidistrikt til avisen.

Full båtfører kollapset

Også en 62-årig sunnhordlending må regne med et oppgjør med politiet etter at han kjørte på land ved Leknes på Osterøy i Hordaland søndag ettermiddag.

Øyenvinter forteller at båten gikk i ring en stund før den dundret i land, og om bord fant politiet mannen i dyp søvn. Lovens voktere klarte ikke å vekke føreren, mannens tilstand var så dårlig at han måtte få intravenøs behandling på stedet.

- Det er nok varmen og alkoholen som har tatt knekken på ham, sier operasjonsleder Terje Hilland til Bergens Tidende. Verken båtfører eller båt fikk synlige skader etter landsettingen.

Risikerer bøter og fengsel

Båtfyll kan koste dyrt. Har man fra 0,8 til 1,2 i promille blir det 5.000 kroner i forelegg. Opp til 1,5 i promille gir 9.000 kroner.  - Fra 1,5 til 1,8 er det slutt på forelegg, da blir det betinget fengsel og bot. Over 1,8 er det ubetinget fengsel som gjelder, oppsummerer jurist i Telemark politidistrikt, Per Arne Bungum til Varden.

Trøstemelding fra Nordmøre

Men - midt mellom helgens mange promillerapporter kommer det i alle fall én trøstemelding, fra nordvestlandet: Ingen var fulle da det ble gjennomført promillekontroll av 18 båtførere på Kristiansund havn natt til søndag, rapporterer Tidens Krav.

Powered by Labrador CMS