ØSTAVIND: Skjermdump Windy.com som viser vindkast lørdag kl.03

Nå har du noen timer til å sjekke fortøyningene

For deler av Agder, Rogaland og Hordaland er det sendt oransje farevarsel med varsel om svært kraftig vindkast fra fredag kl.15. For båteiere på Østlandet er det også god grunn til å følge med på værvarselet.

Publisert Sist oppdatert

Meteorologisk institutt varsler for de mest utsatte områdene at gjenstander kan bli tatt av vinden eller blåse over. Det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Det kan forventes kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Strømforsyningen vil bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. Den sterke vinden kan lokalt gi høye bølger i fjordstrøk og innsjøer.

Varsel fra Metrologisk Insitiutt

Vind fra øst

Vindretningen er østlig til nordøstlig, noe som medfører at vestsiden av Oslofjorden blir mest eksponert. Vindstyrken varierer i følge yr.no mellom frisk bris og kulling. Vindkastene er meldt 15 m/s i indre Oslofjorden ogi 17 m/s i området rundt Horten. Derfra øker vinden kraftig videre langs sørlandskysten. 

Fra fredag ettermiddag ventes det lokalt svært kraftige vindkast på 28-36 m/s fra østlig retning og full storm på kysten av Agder. Vindkastene er mange steder ventet å være blant de sterkeste de siste 10 år.