SKUFFET: I skuffelse over avlysningen av årets Tønsberg Båtrace har ildsjelen Frode Sundsdal kjøpt seg ny hjelm for å kjøre race i Nora i Sverge.
SKUFFET: I skuffelse over avlysningen av årets Tønsberg Båtrace har ildsjelen Frode Sundsdal kjøpt seg ny hjelm for å kjøre race i Nora i Sverge.

Skuffet Frode må igjen avlyse Tønsberg Båtrace

Det blir ikke ny folkefest i Tønsberg i helgen 4.-6. august. Tønsberg Båtrace er atter en gang avlyst.

Publisert Sist oppdatert

Så skuffet var Frode Sundsdal onsdag at han dro rett i butikken for å kjøpe seg ny hjelm. Egentlig skulle han ha fortsatt planleggingen av Tønsberg Båtrace, men årets utgave går i vasken på grunn av kollisjon med andre og viktige løp i Europa. Derfor vil han riste av seg skuffelsen ved å sette seg bak rattet i egen båt og kjøre race i Nora i Sverge.

 Trenger en opptur

-Der har jeg god tradisjon for å vinne, så det kan bli en opptur, om ikke min argeste konkurrent og venn Tobias Munthe-Kaas finner på noe tull, smier han.

Frode har behov for å tenke på noe annet nå som hans hjertebarn, Tønsberg Båtrace, igjen er avlyst. Folkefesten i Tønsberg var planlagt fra 4. til 6. august.

FOLKEFEST: I «glansdagene» var det stormene jubel Tønsberg når verdenseliten stilte på startstreken i båtrace i kanalen. Årets folkefest er dessverre igjen avlyst. Foto: Amund Rich. Løken.
FOLKEFEST: I «glansdagene» var det stormene jubel Tønsberg når verdenseliten stilte på startstreken i båtrace i kanalen. Årets folkefest er dessverre igjen avlyst.

Bare 21 båter påmeldt

-Vi har konkludert med at det ikke er forsvarlig å arrangere årets utgave av Tønsbergs båtrace, sier Frode til Båtmagasinet. Til tross for den store interessen, og deltakelse av regjerende verdensmester i F2-klassen, Stefan Hagin fra Tyskland, vinneren av den siste VM-runden i Tønsberg, ble kun 21 båter påmeldt totalt innen fristens utløp. 

 -Selv om det er gledelig å se at en rekke anerkjente båtraceutøvere har meldt seg på, så er det dessverre ikke tilstrekkelig for å opprettholde den standarden vi ønsker oss som en av Europas ledende båtracearrangører, sier Frode Sundsdal skuffet. 

 Kollisjoner i løpskalenderen

Bakgrunnen for den lave deltakelsen er at det internasjonale forbundet har slitt med å sette opp en kalender for båtsporten etter pandemien. Dette har resultert i en overfylt løpskalender der de ulike båtsportklassene overlapper hverandre med race flere steder i Europa på samme tid. 

 Samme helg som Tønsberg Båtrace, arrangeres det VM-løp i F4-klassen og Europamesterskap i GT30-klassen i italienske Viverone. Helgen etter er det sesongåpning i VM-serien i F2 klassen i Klaipedia, Litauen. De mest fremste utøverne skal konkurrere der. 

 Vil søke ny F2 VM-status

-Vi må vurdere å søke F2 VM-status igjen for å sikre oss et bedre konkurransetidspunkt og unngå å havne i skyggen av andre arrangementer, sier Frode til Båtmagasinet.

-Vi har jo oppnådd god støtte fra sponsorer, fylke og kommunen tidligere, og Tønsberg er jo i aller høyeste grad en by for store arrangementer.

Etter et amputert race i 2020 har det bare vært avlysninger i Tønsberg. Som trøst vil altså den energiske Frode få ut sin skuffelse og frustrasjon på svenske Nora i helgen, for anledningen altså med splitter ny hjelm.