REKORD: Messeadmiral Frode Sundsdal melder om dobling av antall utstillere til årets Tønsberg Boatshow.
REKORD: Messeadmiral Frode Sundsdal melder om dobling av antall utstillere til årets Tønsberg Boatshow i månedsskiftet april til mai.

Lover fest for båtfolk i Tønsberg

I fravær av Sjøen for alle seiler Tønsberg Boatshow opp som vårens store happening i båtbransjen. Show-sjef Frode Sundsdal lover en festlig første mai helg for store og små.

Publisert Sist oppdatert

–Tønsberg Boat Show blir mer enn bare en båtutstilling. Vi vil lage en folkefest, sier Frode Sundsdal. Han har i flere år arrangert den flytende utstillingen i sentrum av den gamle handelsbyen i Vestfold, men aldri har det vært flere utstillere enn i år. Mange utstillere ønsker å møte publikum på en ny arena, nå som utstillingen "Sjøen for alle" ikke har vært arrangert på flere år.

–Vi har nå over 100 utstillere som stiller ut nær 200 båter. Dette er en dobling fra tidligere messer, sier Sundsdal. Han mener at det er viktig for båtbransjen å tenke nytt. Ikke minst må man skape interesse blant de unge, hevder han.

I motsetning til tradisjonelle båtutstillinger tar ikke Tønsberg Boatshow inngangspenger fra publikum.

Vikingskip og yachter

Hele bryggeområdet fra Oseberg kulturhus til Roar i Bua blir tatt i bruk som utstillingsområde. Her stiller storbåtimportørene i Leangbukta Maritime Senter med en rekke båter, i tillegg til mange av de lokale forhandlerne av skjærgårdsjeeper, daycruisere og styrehusbåter. Publikum kan oppleve både store og små båter, og et stort spenn i båthistorie fra de gamle vikingskipene Saga Farmand og Sage Oseberg til moderne yachter fra Princess. Også motorimportørene stiller med påhengsmotorer, og det blir en rekke ustillingsboder på land.

For å trekke ungdommen til Tønsberg har Sundsdal fått på plass WorldCup i dødsing, en opprinnelig norsk øvelse som nå har spredd seg utover i verden, og som som handler om å gjøre spektakulære triks fra klipper eller hopp høyt over vannet.

Tønsberg Boatshow pågår fra 29. april til første mai, og åpner med dødsing lørdag 29. april.

*Tekst oppdatert kl 13:14