Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Flere blåser ildrødt på sjøen

Det blåses rødt som aldri før på sjøen. I Båtliv nummer 1 bringer vi deg statistikkene som vi liker å lese, men som vi ikke liker å være en del av. Flere og flere berusede personer er å finne bak rattet i en båt. Men ikke alle historier er så opplagte som den vi bringer et utdrag fra her.

Publisert

Miljøet på sjøen blir tøffere og flere og flere utfordrer lover å regler. Vi i Båtliv redaksjonen vil ta for oss flere av statistikkene for hvordan vi oppfører oss på sjøen. Tallenes tale er ganske klare. En dobbling av antallet rustilfeller, og langt flere blir anmeldt enn tidligere. I Telemark som vår lille historie er hentet fra steg antallet ruspåvirkede båtførere fra 36 i 2005 til 63 i 2006. Mange havner også i rettssystemet slik som denne historien.

Bare noen titalls meter fra land oppsto det heftig krangel ombord mellom det unge og kraftig beduggete kjæresteparet. Plutselig kastet kvinnen seg på sjøen, og ropte at hun ønsket å komme seg til Langesund forteller Telemark Arbeiderblad (ta.no)

- Jeg ville i land i Langesund, mens kjæresten lengtet hjemover igjen, fortalte den 23-årige stathellekvinnen, da de rettslige etterdønningene av den særdeles fuktige båtturen skyllet inn i Skien og Porsgrunn tingrett onsdag. Der sto den 20 år gamle lystbåtskipperen tiltalt for promillekjøring til sjøs. Blodprøvene vel to timer etter landhogget viste en promille på 1,56. Historien slutter ikke her.

Det tok bare femti sekunder fra kystvakten i Langesund fikk melding om kvinnen som kavet rundt i sjøen. Hun ble straks halt om bord i redningsbåten.

- Hun var kraftig påseilet, trolig mer enn kjæresten, sa redningsmannen i retten.

Hun hadde ikke vest på seg, og ønsket heller ikke mer omsorg enn et ullteppe når hun møtte sine redningsmenn.

Påstod han drakk etter båtturen

- Han snøvlet og var synlig påvirket, sa politimannen som kom til etter en halvtimes tid. 19-åringen fortalte at mens han og kjæresten satt på taket av den 22 fot store snekka og ventet på politiet, kortet han tiden med å drikke av en flaske Bailys likør flere ganger.

- Jeg bød også kystvaktfolkene på en ankerdram, men de avsto og ba meg gjøre det samme, sa den unge lystbåtskipperen i sin forklaring.

- Hadde han drukket etter at vi kom, ville vi selvsagt grepet inn. Jeg så ikke at han drakk i det hele tatt, sa kystvaktens mann. Heller ikke politimannen la merke til noe slikt, men hadde sett en Baileyflaske om bord.

- Promillen skyldes utelukkende det han drakk i forveien, og han har ikke tatt noe Bailys etterpå. Lovbruddet skjedde i prøvetiden for hans to år gamle betingede dom for bilpromille. Derfor la aktor ned påstand om 21 dagers ubetinget fengsel for skipperen, skriver ta.no

Powered by Labrador CMS