Båtføreren mistenkt etter ulykke med militær Goldfish

For snart ti måneder siden døde en amerikansk forsvarsekspert i en båtulykke ved Holmestrand. Nå har båtføreren status som mistenkt, og rapporten etter ulykken er fortsatt unndratt offentlighet, skriver Aftenposten.

Publisert

Det var 26. mai i fjor da ti menn skulle teste ut en videreutviklet RIB til Forsvarets Spesialkommando (FSK) at ulykken skjedde ikke langt fra Langøya i Holmestrandsfjorden.

Én amerikansk militærekspert omkom, en annen ble skadet, mens tre norske offiserer fra FSK og Forsvarets logistikkavdeling ble fraktet til Sykehuset i Vestfold med kutt- og slagskader.

De overlevende har forklart at ulykken inntraff da båtføreren tok en svært krapp sving i høy hastighet.

RIBene inngår i en større leveranse militære spesialbåter levert av Goldfish i Son. Båtene bygger på den sivile 36 supersport-ugaven, som blant annet klarte en 2.plass i verdens tøffeste offshore race, ”Storbritania rundt” for to år siden.

- Forsvarsdepartementet har besluttet å utsette offentliggjøringen av rapporten til politiet har avsluttet sin etterforskning. Vi har ikke funnet noen entydig årsak til ulykken, og vi ønsker ikke å gi et misvisende eller unyansert bilde, sier kommunikasjonssjef Kirsti Skjerven i FD til Aftenposten.

- Den norsk offiser som førte båten har status som mistenkt etter ulykken. Hvilken forsvarsgren tilhørte han?

- Dette er en personalopplysning jeg ikke ønsker å kommentere, sier Skjerven.

Aftenposten er kjent med at rapporten var ferdig i fjor høst, og at den omkomnes familie da ble orientert. Likevel velger FD å unnta rapporten for offentlighet.

- Jeg kan bekrefte at en 44-åring har status som mistenkt i saken. Vår etterforskning tar sikte på å avklare om hans manøvrering av båten forårsaket ulykken, og om han derved er strafferettslig ansvarlig, sier politiinspektør Eskil Bredesen ved Vestfold politidistrikt til Aftenposten.no.

Det er spesielt en sakkyndiguttalelse fra Sjøfartsdirektoratet i Haugesund han venter på før politiet kan ta stilling til om det blir noen straffereaksjon mot båtføreren

Powered by Labrador CMS