Inneholder kjøpslenker

Den lille, store ankertesten

Se hvilke ankere Seatronic anbefaler og hvorfor.

Publisert Sist oppdatert

Hvilke ankere anbefales av ekspertene og hvorfor? 

Vi har besøkt Seatronic i Moss. Her forteller Lars Jørgen Kopperud hvilke ankere han vil anbefale og hvorfor. Kopperud er selv båteier og har god erfaring med ulike ankertyper. Hos Seatronic finnes det også en mulighet for selv å kunne teste de ulike ankerformene. Testen fungerer slik at du kan kaste ut de ulike ankerne på sandbunn. Ved å dra i kjettingen som ankerne er festet i kan du se hvordan ankerne oppfører seg på sandbunnen. Hvor godt de fester. Hvor fort de går ned og hvor godt mothold det blir.

EKSPERTEN: Se hvilke ankere Lars Jørgen Kopperud hos Seatronic anbefaler og hvorfor.
EKSPERTEN: Se hvilke ankere Lars Jørgen Kopperud hos Seatronic anbefaler og hvorfor.

Havbunn

 Båtmagasinet fikk også selv teste de ulike ankerne og føle motholdet, og det er forbløffende stor forskjell på hvor effektivt ankerne fester og hvor godt mothold det blir. Ankere har vært gjennom en lang utvikling og har tatt ideer blant annet fra offshore for å utvikle ankere til fritidsflåten. Nå er det selvsagt stor forskjell på en kasse med sand og en faktisk havbunn. Testen synliggjør likevel noen åpenbare forskjeller som det kan være verdt å ta med seg i vurderingen av hvilke ankertyper du bør vurdere til båten og hvorfor. 

Finn et anker som passer for deg her

Affiliate

Denne saken er skrevet som innhold av Båtmagasinets redaksjon, helt uavhengig av kommersielle aktører. Redaksjonens oppdragsgiver er leserne, og vi følger Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Kjøpslenker i artikkelen henviser til aktører som betaler en provisjon for eventuelle kjøp fra lesere av artikkelen, og som dermed finansierer vårt redaksjonelle arbeid, gjennom affiliate-lenker.