Redningsselskapet og Petter Stordalen går sammen om nytt båtførerkurs.
Redningsselskapet og Petter Stordalen går sammen om nytt båtførerkurs.

Stordalen skal lære folk å kjøre båt

Petter Stordalens nylanserte spill- og læringsselskap FIDL går sammen med Redningsselskapet for å tilby et nytt båtførerkurs.

Publisert Sist oppdatert

Det er allerede en rekke aktører som kniver i markedet for forberedende kurs til båtførerprøven denne sommeren. Nå kaster Petter Stordalens FIDL seg inn i markedet med et nytt kurs som skal engasjere deltakerne med spillbasert læring.

– Målet med FIDL er å gjøre det lett og moro å lære seg noe nytt. Nå er det båtførerkurset som står for tur! Dette kurset kan du ta når og hvor du vil, på telefonen din. Selv elsker jeg å tilbringe tid på sjøen – og har benyttet kurset til å friske opp kunnskapen før sesongen starter, sier Petter Stordalen som er hovedeier i FIDL.

Båtførerprøven

Båtførerbeviset er obligatorisk for dem som er født i 1980 eller senere, som skal føre fritidsbåt over 8 meter eller mer enn 24 hestekrefter. Båtførerprøven består av fire deler: -Sjømannskap -Lover og regler -Navigasjon og kartlesing -Spesielt viktige emner

Kilde: Sjøfartsdirektoratet

Ifølge pressemelding bygger FIDL på et samarbeid mellom de fremste aktørene innen spillbasert læringsteknologi og faglige eksperter innen ulike bransjer i både bedrifts- og privatmarkedet. Til båtførerprøven har FIDL fått med seg Redningsselskapet som samarbeidspartner og ansvarlig for kursets faglige innhold.

Beståttgaranti

– Kurset er motiverende og vil forhåpentligvis gi oss enda flere dyktige båtførere langs norskekysten, sier Julie Bauge, direktør for bærekraft, innovasjon og digitalisering i Redningsselskapet.

Vi er så trygge på læringseffekten i dette kurset at vi lanserer det med en beståttgaranti. Sammen med Redningsselskapet skal vi gjøre båtkunnskaper tilgjengelig for så mange som mulig, sier Kristian Hauan, daglig leder i FIDL