FREMTIDEN: – Man må tenke nytt og tenke smart, sier designer Ted Mannerfelt.
FREMTIDEN: – Man må tenke nytt og tenke smart, sier designer Ted Mannerfelt.

Ted Mannerfelt: – Båtlivet står foran et stort skifte

Det forestående teknologiskiftet vil føre til større variasjon av båttyper. Nye nisjer vil oppstå, og vi må trolig tilpasse oss et saktere båtliv der båter som ikke trenger mer enn 40 til 60 hestekrefter blir normen, mener den anerkjente svenske designerduoen Ocke og Ted Mannerfelt.

Publisert

I et kontor med sjøutsikt i Täby utenfor Stockholm jobber far Ocke og sønnen Ted Mannerfelt med et bredt spekter av designprosjekter. Bredden av både båttyper de har vært med på å utvikle og produsentene de har samarbeidet med, håper duoen har gitt dem litt større visjoner og mulighet til å se etter løsninger og konsepter utenfor tilvante rammer.

Ocke etablerte Mannerfelt Design Team allerede i 1978, og har vært en pioner i utviklingen av step-skrog. Ted hadde bak seg ti år som designer i bilindustrien, blant annet for Lotus og Jaguar, da han vendte tilbake til Sverige og gikk i kompaniskap med sin far i 2006. Både hver for seg og i fellesskap har herrene Mannerfelt et imponerende internasjonalt nedslagsfelt, og en bredde i sin designergjerning som strekker seg fra superyachter til folkebåter som elbåten Strana og Ryds.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER