BÅTFØRERKURS:  Nå kommer det eget kurs for dem under 16 år som liker å kjøre båt.
KURS: Nå kommer det eget kurs for dem under 16 år som liker å kjøre båt.

Lanserer båtførerkurs for de aller yngste

Sjøakademiet har utviklet et kurs i sjøsikkerhet for de aller yngste som kan hjelpe foreldrene med å lære barna hvordan de skal ferdes trygt på sjøen.

Publisert Sist oppdatert

I dag kan de yngste båtførerene under 16 år uten bevis føre båter som er opp til åtte meter lange, og har opp til hestekrefter motorer. Utover dette er det båtens egenskaper og ytelse, i tillegg til generelle regler, som begrenser fart og område disse båtførerne ferdes i. Ti knops grensen for dem under 16 år ble opphevet for et par år siden.

Både foreldre og bransjeorganisasjonene etterspør strengere regler for de yngste båtførerne. Høy aktivitet på sjøen i det fine været og flere nestenulykker aktualiserer problemet. Nå har Sjøakademiet laget et kurs som de håper skal sikre ferdselen for de unge, og føre til et bedre regelverk, skriver Sjøakademiet i en pressemelding.

«Båtførerprøven UNG» hjelper foreldre med et pedagogisk innhold til barna, som gir de et godt teoretisk grunnlag og utgangspunkt for praktisk trening.

Sjøakademiet vil lære barna sjøvett.
Sjøakademiet vil lære barna sjøvett.

–Kongelig Norsk Båtforbund jobber aktivt for at myndighetene skal innføre praktisk utsjekk ved båtførerprøven, dette fordi teoretisk opplæring alene ikke er tilstrekkelig for å kjøre båt. Et av våre fokusområder er å øke vårt tilbud til de yngste, og her gjør Sjøakademiet et viktig arbeid der de tilrettelegger for praksislæring gjennom ferdighetssystemet Sjøknappen. Utviklingen av Båtførerprøven Ung er nok et viktig bidrag som vi stiller oss bak. Et godt pedagogisk innhold til de yngste som utgangspunkt for videre praktisk læring, sier Stig Hvide Smith, generalsekretær i KNBF.