ULYKKE: Skjærgårdsjeepen traff et skjær i nattemørket, og sank.

Traff skjær i mørket og sank

En skjærgårdsjeep traff en skjær i Asker og sank natt til søndag. De fire om bord ble reddet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg hørte et voldsomt smell ved totiden i natt, forteller et vite som oppholdte seg på Nesøya til Båtmagasinet. Vitnet var seks kabellengder (1100 meter) fra der ulykken skjedde. 30-40 minutter senere svirret det to helikoptre over hodet, og redningsmannskaper var på plass på ulykkesstedet. Ulykken skjedde ved Torbjørnskjærgrunnen (Midtskjær) i Holmenfjorden, ikke langt fra Middagsbukta.

– Dette var en potensielt farlig situasjon, så det ble satt inn store ressurser, sier operasjonsleder Vidar Pedersen hos politiet.

Båten sank

– Vi hadde kontakt med en av dem som lå i vannet, i tillegg til at vitner på land varslet nødetatene om ulykken. Alle de fire som hadde vært om bord i båten lå i vannet da redningsmannskap kom til stedet. De var stresset og urolige, sier innsatsleder Rune Hundere i politiet.

Søndag morgen stikker bare baugen opp av båten som må ha kollidert i høy fart. Vraket ligger øst for skjæret det traff. Under skroget er det kraftige merker i glassfiberen etter sammenstøtet. På skjæret ligger det igjen glassfiberrester.

SKADER: Det er tydelige skader på bunnen av skroget.
LUFTLOMME: Båten holder seg flytende takket være en luftlomme i baugen.