European Powerboat Award 2022

Leserne av båtmagasinet.no har stemt fram vinnere i fem klasser, her er de nominerte i klassen fra åtte til ti meter.

Våre leseres favorittbåter

Fredag blir det utdeling av prisene i kåringen «Årets Motorbåt i Europa» live på batmagasinet.no. Her er lesernes favorittbåter blant de nominerte.

Publisert Sist oppdatert

Flere hundre lesere har engasjert seg i vår nettbaserte avstemning over de nominerte båtene til «European Powerboat Award 2022». Juryens prisutdeling finner sted live her på batmagasinet.no på fredag, men allerede nå kan vi røpe favorittbåtene blant våre lesere.

Det er blitt stemt på fem nominerte båter i fem klasser med båter i ulike størrelser, og det er redaktørene i Europas ledende båtblader som har nominert båtene som batmagasinet.nos lesere her har stemt over.

Under åtte meter

Vi nordmenn er glade i vår egne merkevarer. I klassen for båter under åtte meter går Nordkapp RS 800C til topps med hele 46 prosent av stemmene fra Båtmagasinets lesere. På andreplass følger Axopar 22 T-Top og dernest den svenske elbåten X-shore Eelex 800 med 12 prosent av stemmene.

Under ti meter

Båtmagasinet-leserne gir 39 prosent av 122 stemmer til Askeladden C80 Cruiser. Askeladden har landets sterkeste merkevare på båt, viser en undersøkelse Båtmagasinet gjennomførte for en del år siden, men i utlandet er ikke merket kjent. Der går nesten identiske modeller under navnet Parker, og dermed sliter Askeladden med å nå helt til topps i en internasjonal jury. På andre plass i denne klassen kommer Galeon 235 GTO med 25 prosent av stemmene, og på tredje plass VanDutch 32 med 18 prosent.

Under 14 meter

I klassen for båter mellom ti og 14 meter er Marex 330 Scandinavia soleklar vinner med hele 57 prosent av 175 stemmer fra våre lesere. På annen plass følger en annen nordisk kandidat, Saxdor 320 GTC med 19 prosent av stemmene, og på tredje plass Sessa Key Largo 40. Elegante Solaris Power 44 Open, og eksklusive Swan Shadow, fikk et fåtall av stemmene herfra.

Under 20 meter

Det er mange flotte kandidater i klassen for båter mellom 14 og 20 meter, stemmegivningen fra 114 lesere fordeler seg ganske jevnt på de fem nominerte. Den klare vinneren var likevel Invictus TT460 med 30 prosent av stemmene, foran Azimuth 53 med 20 prosent av stemmene og Absolute 48 Coupé med 19 prosent av stemmene.

Deplasement

Boarncruiser 37 Lounge fikk 40 prosent av 121 stemmer fra våre lesere, og gikk dermed til topps foran juryens favoritt Beneteau Grand Trawler 62. Fra våre lesere fikk Grand Trawler 30 prosent av stemmene, mens Linssen GS 500 Sedan fikk 29 prosent av stemmene.