Cannes Yachting Festival

MAREX 330 Scandinavia: Se gjennomgang med designer Espen Aalrud.

Marex 330: – Jeg er jævlig fornøyd med denne båten

Marex 330 Scandinavia har verdenspremiere i Cannes nå, og designer Espen Aalrud er svært stolt av den store 33-foteren.(Se video)

Publisert Sist oppdatert

I et brennhet båtmarkedet under Cannes' stekende sol lanserer norsk-litauiske Marex en gedigen 33-foter, nesten en mini-superyacht til nær fire millioner kroner. Båten har mange praktiske løsninger, men er først og fremst en elegant og komfortabel turbåt.

Med sittegruppe for syv personer på akterdekket og salong for fem personer inne, er dette båten for store anledninger. Når vi legger til to kabiner med brede dobbelkøyer og store langsgående vinduer, samt et bad med dusj med to meter ståhøyde, er det nesten utrolig at båten bare måler 33-fot, og i tillegg en stor badeplattform med nedfellbar sittebenk.

Designer Espen Aalrud er kjent for sin lidenskap for trygt og enkelt båtliv med praktiske løsninger.

Nå har Marex ytterligere forenklet kalesjeløsningen, slik at båten kan åpnes og lukkes på et par sekunder med enkle grep. Store luker over akterdekket og salongen bidrar likeledes til å konvertere båten fra vinter til sommer på et blunk.

- Modellen er et svar på etterspørsel fra våre kunder etter en lukket båt i denne størrelsen med en romslig sittegruppe inne i tillegg til en stor sittegruppe ute. Det gjør båten svært sosial for dagsturer med venner og familie, men også svært romslig og komfortabel ved lengre ferieturer, forteller Espen Aalrud i Marex Boats.

Smarte løsninger

Den romslige førerplassen har plass til all ønskelig instrumentering, samt mulighet til å integrere en iPad eller tilsvarende. Solcellepaneler kan om ønskelig monteres på taket med opptil 900 watt ladeeffekt, noe som skal være nok til å holde kjøleskap og fryser i drift over lengre tid uavhengig av landstrømtilkobling. Salongtaket kan også utstyres med et stativ for sykler, paddleboards eller kajakker. Solsengen på fordekket kan settes på vannet som en flytende plattform, slik at barn og foreldre kan leke på vannet, ifølge Espen Aalrud.

Den nye Marex-modellen har sideskyvedør ved førerplassen for enkel adkomst ut på sidedekket.

Passasjersetet vis-á-vis førerplassen kan vendes slik at passasjerene kan sitte i fartsretningen.

Stor bysse

Det er lagt stor vekt på gode kokemuligheter ombord med en meget romslig og velutstyrt bysse. Til akterdekket kan det også leveres en integrert grill. Sittegruppen akter kan leveres med mange alternativer som ekstra kjøleskap, ismaskin, ekstra sittebenk, oppbevaring eller som et helt åpent dekk.

Motorer

Nye 330 Scandinavia har et planende skrog og kan leveres med en rekke fremdriftskonfigurasjoner: Singel- eller dobbelinstallasjon for både aksel og drev. Marsjhastigheten vil være fra 23 til 30 knop og topphastighet vil ligge fra 28 til 38 knop, avhengig av motorvalg.

Turbåt

I helt lukket versjon vil 330 Scandinavia være en helårsbåt for det skandinaviske markedet. For varmere himmelstrøk kan den leveres med et stort klimaanlegg. Båten har heldekkende kalesje over akterdekket og hardtop over salongen.

330 Scandinavia har fire faste køyeplasser samt mulighet til re opp en køye i salongen når bordet senkes.

For å være tilpasset ulike krav i andre land, kan båten leveres med enten lang eller kort badeplattform.

FAKTA: MAREX 330 SCANDINAVIA

Lengde:

10,49 meter

Bredde:

3,40 meter

Vekt:

5500 kg

Motor:

440-480 hk